Studiile unor cercetatori japonezi vin sa confirme traditia conform careia otetul este un leac babesc al surplusului in greutate.

Rezultatele obtinute de echipa doctorului Tomoo Kondo arata ca otetul obisnuit, regasit si in dressing-urile de salata si in muraturi, contine ca ingredient de baza acidul acetic. Acesta din urma ajuta la controlul presiunii sanguine, al glicemiei si al acumularii de grasimi.

Raportul intocmit de echipa japonezilor vine sa confirme traditia otetului in diete, folosit in medicina alternativa din timpuri stravechi, informeaza Science Daily.

Testele de laborator au aratat ca soarecii carora le-a fost administrat acid acetic in completarea unei diete bogate in grasimi au inregistrat cresteri mai putin semnificative ale grasimii din corp, cu circa 10% mai putin fata de soarecii netratati cu acid acetic.

Datele publicate de cercetatorii asiatici vin in completarea celor mai recente studii care indica acidul acetic ca fiind un declansator al genelor responsabile cu suprimarea acumularilor de grasimi in corp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *