In contextul lipsei de timp generalizate, electrostimularea corporala capata o amploare deosebita, fiind o metoda alternativa ce vizeaza dezvoltarea musculaturii cu un grad minim de efort cardiac sau de implicare psihica. Ceea ce astazi numim „electrostimulare” si o interpretam ca fiind o modalitate usoara de a lucra musculatura corpului, pentru ratiuni strict estetice, isi are de fapt punctul de plecare in modalitatile alternative de antrenament, folosite in sporturile de performanta.

Aceasta tehnica, a micro-impulsurilor electrice transmise organismului uman, este folosita si in medicina de aproape 30 de ani in scopuri terapeutice, pentru tratarea durerilor musculare si articulare din cadrul anumitor afectiuni sau in recuperarea ce urmeaza unor interventii chirurgicale.

Intregul principiu care sustine aceasta metoda de dezvoltare musculara are la baza excitabilitatea celulara, particularitate a celulelor nervoase si musculare, care permite raspunsul prin contractie sub actiunea unor stimuli electrici produsi artificial, deci controlat. Impulsul electric se declanseaza fie la nivelul celulelor nervoase, fie la nivelul prelungirilor lor, numite axoni, si se propraga rapid prin nervii motrici, pana in straturile profunde ale masei musculare, provocand contractarea.

Tehnica folosita este foarte simpla si reproduce cu maxima fideliate procesul natural al contractiei musculare. Electrozii, prin care se transmit impulsurile electrice, sunt plasati in zone strategic alese ale corpului, in funcite de aspectele pe care dorim sa le modificam. Apoi, cu o intensitate precis calculata si controlata, micro-impulsurile sunt transmise segmentelor musculare vizate. Intensitatea stimulilor este cea care face diferenta de calitate intre diferitele aparate de electrostimulare. O intensitate prea scazuta nu produce riscul unor efecte negative, dar nici nu iti poate acorda rezultate benefice de nicio natura.

Electrostimularea este o metoda complementara in dezvoltarea si remodelarea muschilor. Realizata in mod corespunzator, aceasta aduce o crestere a musculaturii generale, o recuperare a tonicitatii si o readucere la starea optimă de functionare a unor muschi pe care de obicei ii uitam sau ii lucram mai greu prin diferitele sporturi practicate, cum ar fi abdomenul, coapsele sau fesele. Electrostimularea are efecte benefice si asupra elesticitatii pielii. O utilizare corecta, corespunzatoare si constanta poate duce la reducerea efectelor vizibile atat de neplacute ale celulitei. Acesta practica nu prezinta efecte negative nici pe termen scurt, nici mediu insa trebuie respectate anumite contraindicatii: graviditatea, anumite probleme cardiace (este interzisa in cazul persoanelor cu stimulator cardiac) sau unele accidente musculare recente.

Electrostimularea te ajuta sa pierzi din centimetrii, nu neaparat din kilograme. Aceasta metoda ajuta in cazul in care este folosita ca metoda auxiliara pe langa un comportament sportiv si nutritional corespunzator.

Senzatia pe care o ai cand faci electrostimulare este foarte placuta, relaxanta asemeni unui masaj. O sedinta de electrostimulare dureaza 45 de minute, timp in care muschii sunt lucrati cu contractii de diverse intensitati. Primele efecte vizibile apar cel tarziu dupa a treia sedinta, dar dupa 12 sedinte se poate vorbi de o slabire in centimetri remarcabila. Insa este foarte important ca aceste sedinte sa fie efectuate pentru inceput fara pauza, cu o frecventa de minim 3 sedinte pe saptamana. Dupa ce ne-am modelat corpul dupa plac pentru intretinerea siluetei este suficienta o sedinta la 7-10 zile.

Electrostimularea inlatura grasimea nedorita, imbunatateste aspectul fizic, intareste si defineste musculatura, inlatura stresul si durerile musculare, da fermitate muschilor, ajuta in tratamentul artritei, a reumatismului si asigura o viata sanatoasa prin usurarea fluxului sangvin si prin arderea grasimilor atat de nocive organismului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *