Locuința noastră trebuie să fie ambientul preferat în care să ne dorim să stam o cât mai mare parte a timpului. În acest scop trebuie să ne decorăm casa cât mai plăcut iar accesoriile pe care le alegem pentru fiecare cameră să fie cele mai potrivite.

Baia este una dintre cele mai importante camere din casă. Este dotată cu cele mai multe accesorii și trebuie proiectată cu mare grijă pentru a împiedica neplăceri care pot apărea pe parcurs. Necesită în primul rând o instalație sanitară, strict necesară proiectării băii. Această instalație trebuie să dispună de componente atent alese astfel încât schimbarea acesteia să intervină destul de rar.

instalatii sanitareMerită să vă gândiți de două ori înainte de a realiza instalația  dacă nu doriți să aveți probleme de funcționare sau aspectul băii să nu fie cel dorit. Bineînțeles cea mai bună alegere este să apelați la o echipă de profesioniști și astfel să fie evitate greșelile de construcție și funcționare ale instalației.

Totuși, dacă ajungeți în situația de schimbare  a instalației sanitare în București trebuie să țineți cont de anumite aspecte și  să alegeți să faceți cea mai bună schimbare a instalației. Pentru un aspect deosebit și o calitate mai bună, puteți alege dintr-o gamă variată de materiale pe care în prezent piața vi le pune la dispoziție și anume:

  • Cupru
  • Polipropilenă
  • Pexal
  • Tub de inox

Fiecare material are proprietățile lui specifice și calități diferite de aceea vă prezentăm pe scurt o mică analiză a fiecărui material în parte ca dumneavoastră să alegeți cea mai bună soluție de realizare a instalației.

În ceea ce privește instalația de cupru, aceasta vă oferă un aspect plăcut, este sensibilă la loviri și necesită vopsirea cu lac. Deține o rezistență mare în timp iar timpul de execuție al acestui tip de instalație este relativ mare din cauza numărului mare de piese.

Dacă alegeți instalația de polipropilenă aflați că are aspectul mult mai plăcut decât îl are instalația din cupru. Țevile au grosimea dublă însă timpul de execuție este scurt. Prețul pe care îl are acest tip de instalație sanitară este cu 80% mai mic decât prețul instalației din cupru. Aceasta instalație nu necesită vopsire.

Instalațiile din pexal tind să coste aproximativ cât cele din polipropilenă însă aspectul este unul modest, departe de cel al instalației din cupru sau polipropilenă. Ca și calitate, pexalul existent în zilele noastre este slab calitativ. Acest tip de instalație sanitară nu este recomandat pentru ca sunt mari șanse să regretați alegerea făcută.

Despre instalația făcută pe tuburi de inox trebuie să stiți că se clasează pe primul loc în ceea ce privește calitatea, inoxul fiind material premium. Oferă un aspect deosebit de atractiv și durata execuției nu este una de durată. Costurile sunt puțin mai ridicate, cu 20-40% mai mari decât costă instalația din cupru. Rezistența în timp este mare și fexibilitatea este ridicată.

În concluzie, dacă doriți o schimbare a instalației sanitare în București făcută si cu mult bun gust, cu pricepere și dacă doriți să evitați defectări pe parcurs alegeți varianta corespunzătoare nevoilor dumneavoastră si fiți siguri că ați făcut alegerea potrivită!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *