Mobilierul de exterior (de gradina) este o alegere pe care trebuie sa o facem cat mai atent si cu grija pentru a nu ne dezamagi mai tarziu.

Cu totii vrem produse de calitate care sa se incadreze in masura asteptarilor noastre, tocmai de aceea este important sa stim cum sa alegem acele produse pentru a fi rezistente, durabile si cu un aspect mereu placut.

Masa este o piesa de mobilier importanta atat in interior, cat si in exterior, in jurul sau petrecandu-se majoritatea activitatilor: atunci cand ai oaspeti, cand scrii, cand citesti, cand mananci, cand iti bei cafeaua. De aceea trebuie sa fie o alegere care sa ti se potriveasca.

Mesele Horeca pentru exterior sunt o optiune buna pe care sa o iei in calcul atunci cand iti doresti sa faci o astfel de achizitie, insa trebuie sa stim si cum sa facem o astfel de alegere, care sa ne bucure pe termen lung.

Cum sa aleg cea mai buna masa Horeca pentru exterior?

Dimensiunea mesei de gradina

Atunci cand masuram lungimea mesei de gradina, ne referim la lungimea blatului, deoarece aceasta este suprafata de care te vei folosi. Totusi, pentru a usura cautarea oricarui cumparator, producatorii aleg sa exprime lungimea sau dimensiunea unei mese de gradina, in functie de cate persoane vor putea sta asezate confortabil la masa.

Daca ai gasit un model de masa care iti place, dar ai vrea sa ii pui alte scaune decat cele recomandate de producator, trebuie sa stii, insa, ca dimensiunea noilor scaune, poate influenta numarul de persoane care vor putea fi asezate la masa.

Pentru a alege corect, masoara distanta dintre picioarele mesei din cel mai ingust punct, pentru a te asigura ca scaunele vor incapea frumos sub masa.

Oricum, in privinta mesei de gradina poti fi mai flexibil in privinta dimensiunilor. Nu mai ai pereti sau alte piese de mobilier care sa te limiteze in miscare, deci nu mai trebuie sa tii cont de regula care se aplica in interior si anume ca trebuie sa lasi o distanta de 70 – 90 cm intre marginea mesei si perete.

Totusi, daca masa ta este pozitionata langa gard sau un perete de al casei, trebuie sa te asiguri ca scaunele pot fi trase si ca fiecare persoana se poate misca in voie.

Forma

Pe piata vei gasi doua forme dominante: rotunda si patrata sau dreptunghiulara.

Masa de gradina rotunda

Aceasta este perfecta daca ai o gradina mica, dar iti doresti sa pui la punct un spatiu pentru servit masa in aer liber.

Acestea au de obicei un singur picior, un piedestal, ceea e iti permite sa adaugi cateva scaune in plus la nevoie, din moment ce nu esti limitat de picioarele sau colturile mesei.

Masa de gradina patrata sau dreptunghiulara

Aceasta va oferi suficient spatiu, atat pentru tine si invitati, cat si pentru a aseza frumos toate bucatele pe care urmeaza sa le serviti. Foarte asemanatoare cu zona de servit masa din interior, o masa de gradina mai mare, va avea un impact mai puternic asupra esteticii gradinii tale.

Va trebui deci sa fii mai atent la modul in care arata. De asemenea, o masa cu aceasta forma iti permite sa ii alaturi o banca de gradina in loc de un set de scaune.

Depozitare

Majoritatea meselor de gradina vor avea nevoie sa le muti la adapost in sezonul rece. Asa ca tine cont de masa si de dimensiunea ei, pentru a avea suficient spatiu pentru ea cand va veni momentul sa o depozitezi.

Asadar, avand in vedere cele mentionate mai sus, incearca sa tii cont de aceste sfaturi atunci cand vrei sa faci o astfel de achizitie, pentru a te bucura cat mai mult de masa Horeca pentru exterior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *