Cu greu este de inchipuit o cura de slabire fara miscare. Mersul pe jos este, desigur, prima recomandare. Dar s-ar putea dovedi ca nu este suficient. Atunci vom alege un sport de sezon pe care sa-l practicam.

Inutil sa mai subliniem ca, in afara de benifiicile in privinta sanatatii, sportul ne poate oferi un cadru minunat de socializare dar si de detensionare psihica. Cu alte cuvinte, nu numai „corpore sano”, ci si „mens sana”.

1. Alergare

La o viteza de 6 km/h, in 30 de minute organismul consuma 450 de calorii, cam cat acumulam din 90g de salam de vara, din 150g de ciuperci sau din 85g de ciocolata. Alergarea are un puternic efect pozitiv asupra aparatului respirator si a celui cardiovascular.

Este important sa fim imbracati corespunzator, avand in vedere ca, in timpul alergarii se transpira. Incaltamintea trebuie sa fie adecvata, asa incat sa nu riscam accidentarea.

2. Cataratul montan

Este un sport care necesita pregatire prealabila.Mobilitatea articulara este foarte importanta in trecerea dintr-o priza intr-alta. Practicand cataratul montan, datorita permanentei incordari si a efortului depus in ascensiune, se pot pierde 370 de calorii la jumatate de ora.

Trebuie acordata maxima atentie echipamentului si regulilor specifice ale acestui sport, in special asigurarii.

3. Inotul

Este adevarat ceea ce se spune: inotul este un sport foarte complex, care aduce beneficii intregului corp si favorizeaza o dezvoltare armonioasa a osaturii si musculaturii. Inotand timp de jumatate de ora, consumam 360 de calorii. Daca 30 de minute de inot este prea mult, putem, la capatul unei lungimi de bazin, sa intrerupem pentru doua minute.

4. Ciclismul

La o viteza medie de 30 km/k, organismul arde 350 de calorii in 30 de minute. Deci o simpla plimbare pe bicicleta nu este deajuns: trebuie depus putin efort.

Ciclismul favorizeaza, desigur, dezvoltarea musculaturii picioarelor. Are un efect benefic asupra aparatului circulator, inclusiv a inimii.

Avand in vedere ca inseamna deplasare pe roti, ofera si delectarea specifica unei calatorii destul de confortabile. Dealtfel, acest sport este potrivit celor care au cateva kilograme in plus, pentru ca excesul de greutate este preluat de bicicleta si nu de propriile picioare.

5. Boxul

Boxul feminin nu mai este o noutate. Uneori, simti nevoia unei descarcari brutale de forta, nu-i asa? In 30 de minute de box, 325 de calorii se topesc.

Alte beneficii: fortifica sistemul cardiorespirator, precum si muschii pectorali, ai picioarelor si bratelor. Desigur, nu trebuie neaparat sa intri in activitatea competitionala. Este sufucient sa boxezi cu sacul pe care ai lipit mai intai fotografia cuiva… „foarte drag”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *