Una din cauzele obezitatii este cresterea in alimentatia  moderna a aportului de acizi grasi Omega 6 in defavoarea  acizilor grasi Omega 3 care ajuta la slabire.  Aceasta este concluzia unor oameni de stiinta de la Universitatea din Nissa, Franta, care au mentionat ca  in ultimii 40 de ani s-a inregistrat o scadere a aportului  de acizi grasi Omega 3 cu 40 % din alimentatie populatiei.

O alimentatie care contine  acizi grasi Omega 3 trebuie sa contina si acizi grasi Omega 6, respectandu-se  raportul de 5 parti de  Omega 6 la o parte de Omega 3. Atat Omega 3 cat si Omega 6 sunt acizi grasi esentiali pe care organismul nostru nu-i poate sintetiza si trebuie luati din alimentatie, insa in zilele noastre  sursele de acizi grasi Omega 3 sunt destul de rare in timp ce consumul de Omega 6 a crescut.

Cum ajuta Omega 3 la slabire?

Acizii grasi Omega 3 cresc rata cu care metabolismul arde caloriile reducand riscul de a face diabet si de a te ingrasa peste masura. Prin consumul de peste oceanic (somn, hering, macrou) si reducerea uleiului de  floarea soarelui (bogat in Omega 6), putem combate obezitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *