Odata cu venirea verii ne dorim un singur lucru: sa dispara celulita si straturile suplimentare de grasime, sa avem un corp suplu si atragator, gata sa incapa din nou in fustita mini de anul trecut.

Pentru a se intampla toate acestea, intr-un timp scurt si fara un efort fizic deosebit trebuie sa avem inainte de toate o gandire pozitiva si apoi sa urmarim si sa intervenim asupra a doua procese metabolice din interiorul corpului nostru.

In primul rand trebuie sa actionam asupra metabolismului lipidic, cu alte cuvinte, sa ardem grasimile. Acest lucru se realizeaza prin reducerea absorbtiei de lipide si stimularea digestiei si prin eliminarea materiilor nefolositoare organismului.

Cel de-al doilea proces tine de drenarea tesutului conjunctiv, proces care faciliteaza eliminarea din corp a lichidelor in exces, ceea ce duce la disparitia aspectului de coaja de portocala de pe picioare, coapse, abdomen, etc.

Prin aceste actiuni metabolismul nostru se va regla si vom scapa incet si sigur de celulita.

Dr. Lorenzo Cenci, nutritionist al Centrului de Studii Tisanoreica din Italia, recomanda ca o metoda foarte simpla si totodata comoda de a controla cele doua procese si de a scapa de celulita o reprezinta folosirea mixurilor din plante realizate conform procedeului Decottopia (extragerea substantelelor esentiale din plante, fara a le distruge proprietatile curative). Fiecare planta din fiecare mix contribuie la reglarea unei anumite functii a organismului, impreuna completandu-se si restabilind echilibrul acestuia.

Iata cateva plante si mix-uri de plante ce actioneaza, cu succes, asupra celor doua procese metabolice care, necontrolate, provoaca celulita:
Kombu (Laminaria japonica) este o alga cultivata exclusiv in marile din Asia de Est in China, Japonia si Coreea de Sud. Extractele din Laminaria japonica sunt bogate in oligoelemente. Acest lucru le face perfect absorbabile si potrivite pentru transportarea toxinelor catre intestin pentru a fi eliminate. Kombu (Laminaria japonica) este o alga bogata si in polizaharide si minerale ca: fier, calciu, iod, magneziu, fiind recomandata si in cazurile de scleroza, in tratamentul artritei, in hipo si hipertensiune, in dezechilibre ale glandei tiroide, in bolile pulmonare si cardiovasculare, precum si in prevenirea bolilor degenerative.

Ananasul (Ananas sativus) contine o importanta molecula: bromelaina. Aceasta proteina joaca un rol important in activitatea anti-inflamatoare.Tulpina de ananas insa, are un rol important in pierderea in greutate si in eliminarea apei in exces din organism, accelereaza metabolismul proteic si reduce absorbtia de proteine, grasimi si zaharuri.

Un grup de plante ce are functia de a reactiva metabolismul la nivelul hepatic si renal este format din: papadie, rozmarin, coada-calului, strugurii-ursului, mesteacan, osul-iepurelui, ienupar si urzica.

Si nu in ultimul rand, exista un grup de plante ce contribuie la activitatea de purificare si drenarea si actioneza totodata asupra circulatiei sangelui. Acest grup este format din: nasturel, asmatui, frasin. Alte plante precum damiana si ginsengul-siberian au o actiune tonico-stimulanta si adaptogena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *