Cine nu a auzit de dictonul „mersul pe jos face piciorul frumos!”, dar cine crede cu adevarat in el? Putem spune si ca mersul pe jos face corpul frumos?

Nu trebuie sa ne incredem ca minimul efort fizic, pe care il facem prin a merge, ne poate ajuta sa slabim, dar este bine sa includem mersul pe jos in obiceiurile unui stil de viata sanatos.

Pe langa cresterea bunastarii interioare si imbunatatirea conditiei fizice, conform studiilor mersul pe jos ajuta si la un bun control al greutatii, reduce tesutul adipos, reduce riscul de accident vascular cerebral, creste densitatea oaselor, previne osteoporoza, reduce riscul de diabet. De asemenea, activitatea fizica constanta este asociata cu o rata de mortalitate redusa.

Este recomandat sa aveti 30 de minute sau mai mult de intensitate moderata a activitatii fizice acumulate in cinci sau mai multe zile pe saptamana pentru a va imbunatati sanatatea si conditia fizica. Aceasta activitate fizica acumulata inseamna ca puteti avea scurte perioade de 10-15 minute de activitate fizica, inclusiv mers pe jos, de 2 sau 3 ori pe zi.

Pentru a aduna cele 30 de minute zilnice de miscare poti alege sa urci scarile in loc de a folosi liftul, sa cobori din mijloacele de transport cu o statie inainte de destinatie si sa mergi pe jos, sa va parcati masina mai departe de locul spre care va indreptati sau pur si simplu sa va plimbati seara sau dimineata pentru a va relaxa.

Nu alergati dupa autobuz sau taxi, mergeti pe jos pentru sanatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *