Gimnastica Pilates este diferita de gimnastica aerobica si una dintre cele mai eficiente metode de recapatare a siluetei dupa nastere. Multe femei au descoperit ca exercitiile Pilates sunt antrenamentul perfect in timpul sarcini – sarcinii, dar si dupa nastere.

Durerea de spate poate aparea inainte sa implinesti 12 saptamani de sarcina si poate continua pana la 6 luni dupa nastere. O faci pentru tine si copilul tau. Schimbarile majore din perioada celor 9 luni de sarcina, determinate de cresterea masiva a cantitatii de hormoni creeaza conditii optime pentru dezvoltarea bebelusului, dar cer din partea ta o atentie sporita asupra musculaturii abdomenului, a spatelui si a articulatiilor.

Antrenamentele de Pilates nu sunt extenuante, dar chiar si asa trebuie sa fii atenta sa nu iti suprasoliciti organismul.  Schimbarile se produc natural si in timp la fel cum sarcina modifica forma corpului gravidei. Exercitiile Pilates ajuta la intretinerea si imbunatatirea starii muschilor abdominali si ai celor ai bazinului pelvin, nu sunt numai un tip de exercitii recomandate in timpul sarcinii, ci pot fi si foarte avantajoase pentru dumneavoastra.

Cele mai multe miscari se fac in pozitie intinsa si foarte incet, ceea ce iti va permite sa le executi cu mici modificari chiar si cand sarcina este avansata. Acest sport de intretinere este recunoscut pentru felul in care iti poate imbunatati starea generala de sanatate, el fiind la origine o activitate recuperatorie destinata pacientilor cu probleme locomotorii.

Pilates reprezinta sistemul ideal de exercitii usoare si eficiente pe care sa-l folositi in perioada sarcinii si in lunile de dupa nastere, pentru a va readuce corpul in forma. Exercitiile Pilates ajuta la recastigarea tonusului musculaturii abdominale si intarirea muschilor pelvieni in perioadele pre si postnatala.

In plus, metoda Pilates ajuta la mentinerea staticii coloanei vertebrale, prevenind deformarile ce pot aparea o data cu cresterea fatului. O ora de pilates prenatal include pana la 15 exercitii, special adaptate nevoilor si starii tale. Doua – trei ore pe saptamana sunt suficiente pentru a obtine un tonus bun pe perioada sarcinii. Ai timp sa iti faci planuri, sa te gandesti la viitor si sa te pregatesti pentru o noua aventura in viata ta!

Gimnastica Pilates le este recomandata chiar si femeilor insarcinate, pe care le invata sa respire mult mai bine, le mareste concentrarea si le ajuta sa se mentina in forma. Metoda Pilates tonifiaza musculatura in general, dar in special pe cea abdominala, imbunatateste mobilitatea articulara, dezvolta capacitatea pulmonara prin imbunatatirea respiratiei, ajuta sistemul limfatic si astfel detoxifierea organismului, inlatura durerile de spate prin corectarea posturii vicioase si reeducarea atitudinii posturale etc. Pentru a incepe cateva exercitii pentru voi, mai jos este un clip de cateva exercitii pentru voi. Vizionare placuta viitare mamici. Pe curand.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DW07lZ_krn0[/youtube]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *