Un program eficient de slabire nu presupune înfometare. Potrivit nutritionistilor, persoanele care vor sa scape de kilogramele în plus trebuie sa aiba o dieta zilnica care sa asigure organismului toti nutrientii de care acesta are nevoie pentru ca arderile grasimilor sa fie accelerate, informeaza site-ul shine.yahoo.com.

Potrivit experţilor, deşi dietele restrictive duc la scăderea în greutate, pentru că principiile pe care sunt bazate topesc masa musculară şi nu grăsimile, efectul de reîngrăşare apare la scurt timp după terminarea curei.Specialiştii spun că pentru a slăbi nu trebuie să apelezi la diete sofisticate, este suficient să respecţi câteva reguli esenţiale, care au rolul de a accelera metabolismul.

● Nu te culca după ora 12 noaptea. Studiile de specialitate au arătat că persoanele care dorm între orele 22.00 şi 00.00 slăbesc mai repede decât cele care se bagă la somn după miezul nopţii. În plus, când vrei să scapi de kilogramele în exces trebuie să dormi cel puţin şapte ore pe noapte.

● Nu renunţa la proteine . Pentru ca metabolismul să se accelereze, organismul are nevoie de proteine de înaltă calitate. Carnea este cea mai bună sursă de proteine. Nutriţioniştii spun că aceşti nutrienţi ajută la creşterea masei musculare şi topeşte grăsimea. Peştele, carnea de pui sau de curcan nu trebuie să lipsească din meniul zilnic, de preferat la masa de prânz. Potrivit medicilor, carnea de curcan oferă rapid şi păstrează pe o perioadă mare de timp senzaţia de saţietate.

● Alege alimentele bio. Din cauza faptului că industria alimentară este tot mai intens industrializată, fructele şi legumele nu mai au capacitatea de a accelera arderile, ci dimpotrivă îngreunează procesul de slăbire. Pesticidele şi alte substanţe chimice din fructe şi legume, dar şi hormonii din preparatele de origine animală încetinesc metabolismul, arată studiile de specialitate. Pentru a preveni acest efect, nutriţioniştii recomandă alimentele bio, care oferă organismului vitaminele şi mineralele necesare pentru a slăbi.

● Sportul trebuie să facă parte din programul de slăbire. Din cauza programului de lucru încărcat, tot mai multe persoane aleg să facă sport seara. Specialiştii spun că acest lucru este contraindicat. Pentru ca arderile să fie accelerate, programul de sport trebuie să fie inclus în prima parte a zilei. Pe durata nopţii, metabolismul încetineşte. Urmând o activitate fizică imediat ce ne trezim, avem posibilitatea să acumulăm vigoare maximă şi avantaje multiple pentru restul zilei. Mai mult, datorită sportului făcut de dimineaţă, masa musculară se va dezvolta mult mai repede, iar grăsimile vor dispărea.

● Bea cât mai multă apă. Hidratarea face parte dintr-un program echilibrat de slăbire. Pentru ca metabolismul să fie accelerat, studiile de specialitate au arătat că persoanele care beau cel puţin şase pahare de apă pe zi au arderile cu 5% mai mari decât cele care beau mai puţină apă. În plus, nutriţioniştii spun că apa este singura baăutură care are 0 kilocalorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *