Regimul Mayo este unul din cele mai aspre regimuri şi trebuie respectat fără nicio abatere timp de 13 zile. Specialiştii în nutriţie susţin că persoanele care îl urmează cu sfiinţenie şi nu se lasă ispitiţi de dulciuri sau snacksuri vor slăbi cel puţin 10 kilograme în această perioadă. Dieta este special concepută pentru a schimba metabolismul. “Regimul Mayo are un conţinut caloric destul de redus, respectiv 600-800 de calorii pe zi, şi are la bază consumul de ouă fierte: între şase şi opt pe zi”, spune dr. Mihaela Bilic. Specialistul precizează că scăderea ponderală spectaculoasă, într-un timp scurt este unul dintre puţinele avantaje ale acestei cure. “Tot la capitolul avantaje mai putem trece şi faptul că senzaţia de foame dispare după două zile”, susţine dr. Bilic.

Grapefruitul joacă un rol important în această dietă şi este integrat în alimentaţie datorită proprietăţilor sale de a arde grăsimile. Din acelaşi motiv, ouăle sunt considerate vedetele acestui regim. Acest regim cuprinde trei mese pe zi. La micul dejun se recomandă o jumătate de grapefruit, două ouă fierte, cafea sau ceai fără zahăr şi un biscuite. Prânzul cuprinde două ouă fără gălbenuş sau 100 grame de carne, roşii, o jumătate de grapefruit, cafea sau ceai fără zahăr. Ultima masă a zilei este bazată pe două ouă fierte, salată verde, ţelină, castraveţi, un biscuite, o ceaşcă de cafea sau un ceai fără zahăr.

Printre alimentele contraindicate se numără produsele grase, legumele seci şi bogate în amidon, zahărul, produsele lactate, o bună parte din fructe, în afară de grapefruit.

Nutriţionistul menţionează că, din cauza aportului caloric minim, regimul Mayo nu permite desfăşurarea activităţilor profesionale. “Riscul apariţiei oboselii cronice este destul de ridicat. Această dietă este profund dezechilibrată, iar metabolismul riscă să se adapteze la un nivel scăzut de energie”, conchide nutriţionistul Mihaela Bilic.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *