Cerealele integrale sunt cunoscute pentru continutul scazut de zaharuri, multe fribre si absenta totala a colesterolului. Astfel, confera energie si in acelasi timp regleaza tranzitul intestinal. Totodata, cerealele integrale sunt bogate in vitamine si minerale, cum ar fi fosforul si complexul de vitamina B, dar si acizi grasi esentiali.

Orezul brun, secara, porumbul si graul sunt un izvor nesecat de sanatate ajutand atat la mentinerea unui metabolism echilibrat cat si la tratarea multor afectiuni sau boli precum cele cardiace, cancerul si tuberculoza. Graul contine cele mai importante vitamine: B6 si B12 necesare pentru buna functionare a creierului, iar terapia cu grau este renumita pentru efectele benefice asupra multor afectiuni.  Porumbul este recomandat persoanelor care sufera de boli renale, fiind bogat in special in minerale: zinc, fosfor, magneziu, potasiu si calciu. Iar secara este foarte buna pentru persoanele care sufera de diabet, in timp ce orezul brun este indicat in diminuarea bolilor de natura cardiaca.

Sa nu uitam ca cerealele integrale nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica a persoanelor care se lupta cu obezitatea. Astfel, daca tineti o cura de slabire, in loc sa va infometati, cel mai bine incercati sa inlocuiti faina alba cu cea integrala si nu uitati sa consumati in fiecare zi la micul dejun un bol cu cereale integrale!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *