Pentru majoritatea tinerilor din ziua de astazi, visul lor este de a-si infiinta propria afacere, deoarece nu le surade ideea de a lucra pentru altii si considera ca efortul depus pentru sustinerea unei firme nu este foarte mare.

Totusi, acestia trebuie sa analizeze in amanunt toate procesele antecedente infiintarii firmei, ceea ce consuma foarte multe resurse, dar mai ales timp.

Avand in vedere calea birocratica dificila din Romania, cu legi fiscale in permanenta schimbare, este recomandat sa apelam la servicii contabile de calitate.

In faza incipienta a demararii procesului de infiintare a unei societati este necesara intocmirea unui plan de afaceri bine pus la punct. Acest proces poate fi unul de durata si cu multe piedici pe parcurs, dar daca planul este bun din punct de vedere calitativ, atunci va da rezultate pozitive fara vreo urma de indoiala.

Planul afacerii dumneavoastra trebuie sa se ghideze dupa mai multi pasi, precum o evaluare preliminara, cercetarea pietii si a concurentei, urmarirea cererii, elaborarea unor directive strategice, cautarea de personal calificat pe domeniul de desfasurare al activitatii, dar nu in ultimul rand si de o trasare eficienta a strategiei de finantare.

Dupa ce ati pus la punct cu exactitate toate detaliile  strategice din punct de vedere economic, e absolut necesara stabilirea responsabilului de finante. In aceasta privinta, pe piata economica romaneasca sunt un numar foarte mare de companii care se pot ocupa cu contabilitatea afacerii dumneavoastra, ca de exemplu o firma de contabilitate din Valcea.

Necesitatea absoluta este redata de imposibilitatea, cel putin din punct de vedere teoretic, a parcurgerii tuturor pasilor pentru infiintarea firmei fara suport si indrumare de specialitate.

Foarte multi dintre antreprenori pornesc pe acest drum cu un PFA(Persoana Fizica Autorizata), insa in momentul in care afacerea are o tendinta de crestere, trebuie sa ne gandim foarte serios la cea mai avantajoasa forma juridica.

contabilitateCand ne gandim la o astfel de forma juridica,prima optiune care ne vine in minte este infiintarea unui SRL(Societate cu Raspundere Limitata).

Pentru a demara infiintarea unui SRL, primul lucru este reprezentat de cunoasterea actelor necesare pentru intocmirea dosarului, iar ridicarea acestora se face in cadrul Registrului Comertului din orasul in care aveti domiciliul.

Dupa acest pas, apare problema disponibilitatii denumirii firmei dumneavoastra, care trebuie sa fie diferita de toate celelalte societati inscrise la Registrul Comertului. Recomandat este sa aveti pregatita o lista cu cel putin 5 variante, pentru a nu lungi timpul petrecut in aceasta etapa.

In urmatoarea faza,dupa ce gasesti un sediu social(o casa, un apartament, personal sau inchiriat), trebuie sa-l treceti pe numele firmei.

Unul dintre cele mai importante lucruri este redactarea Actului Constitutiv al societatii. Acesta trebuie sa aiba in componenta sa date referitoare la identitatea asociatilor, forma organizarii, denumirea primita, date referitoare la sediul social si secundar, precum si domeniul de desfasurare a activitatii firmei dumneavoastra.

Dupa aceste etape, specialistul economic din cadrul unei firme de contabilitate din Valcea va va oferi informatii si ajutor in privinta completarii declaratiilor pe propria raspundere, care trebuie sa fie depuse in original la dosarul intocmit pentru infiintare.

Intr-un final, este necesara depunerea dosarului, care dupa o amanuntita verificare va avea nevoie de o ultima actiune din partea dumneavoastra si anume plata taxei de inregistrare si cea de publicare in Monitorul Oficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *