Pe lângă acţiunea lor antioxidantă asupra organismului, afinele intensifică arderea grăsimilor şi preîntâmpină formarea ţesuturilor adipoase, arată un studiu al cercetătorilor de la University of Texas din Statele Unite ale Americii.

Oamenii de ştiinţă susţin că aceste fructe de pădure reprezintă un adjuvant împotriva obezităţii, deoarece au un conţinut ridicat de polifenoli, substanţe care stimulează arderea grăsimilor cu până la 73%, informează Daily Mail.

Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii au folosit cobai obezi, cărora le-a inclus în dieta zilnică polifenoli în cantităţi diferite. Astfel, experţii au constatat că subiecţii care au primit o doză mare de polifenoli au înregistrat o scădere a stratului adipos de 73%, în timp ce cobaii care au primit o doză mică au înregistrat o scădere de până la 27%.

Cercetătorii doresc ca în viitorul apropiat să repete experimentul şi pe subiecţi umani pentru a vedea dacă scăderea ponderală este la fel de spectaculoasă ca şi în cazul şoarecilor de laborator şi dacă un astfel de tratament poate avea efecte secundare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *