Te cântaresti zilnic, iar în weekend ai voie sa trisezi cât vrei. Sunt doar doua din sfaturile ciudate, dar bune, pe care le da cineva care a slabit 25 de kilograme în 3 luni.

Kyle Pott este programator – un job sedentar – şi editor la site-ul Lifehack.org pe care a şi postat 10 sfaturi neconvenţionale pentru cei care vor să slăbească. Oricât ar suna de ciudate, cele de mai jos l-au ajutat să slăbească şi să nu se mai îngraşe niciodată, deşi se luptă din adolescenţă cu kilogramele.
Iată deci sfaturile lui
1. Cântăreşte-te în fiecare zi.

Orice nutriţionist ţi-ar spune să te cântăreşti cel mult o dată pe săptămână. Însă dacă eşti genul care are nevoie de rezultate rapide pentru a-şi păstra motivaţia, ar fi bine să te cântăreşti zilnic. Vei avea nevoie de un cântar digital foarte exact, care îţi arată şi câteva sute de grame pierdute. Nu pare mult, dar dacă te-ai luptat ani de zile cu kilogramele, 200 de grame pierdute într-o zi înseamnă mare lucru pentur psihicul tău.
2. Bea apă în fiecare zi.

Este un sfat pe care ţi-l poate da oricine, însă motivul nu este acela că apa elimină toxinele. Pentru Kyle, apa are efect „anti foame şi anti pofte”, în sensul că în zilele când bea multă apă nu mai simte aceeaşi poftă de dulciuri sau fast food. Pune-ţi pe birou o sticlă cu doi litri de apă şi bea câte un pahar din când în când.
3. Anunţă că ţii dietă…

… şi că eşti foarte hotărâtă să slăbeşti. Aşa, cei din jur nu te vor mai ispiti cu alimente interzise. Probabil mulţi îţi vor spune că n-ai nevoie de dietă, deşi e clar că ai nişte kilograme în plus. Spune-le că eşti hotărâtă şi că ar face bine să te susţină, în loc să te tragă înapoi.

În plus, când toţi ştiu planurile tale ai încă un motiv să te ţii de regim, altfel te-ai face „de râs”.
4. Foloseşte imagini drept motivaţie

Caută câteva fotografii în care ai o greutate mare şi lipeşte-le pe frigider sau în alte locuri vizibile. Tactica este utilă mai ales dacă ai slăbit câteva kilograme – te ajută să îţi aminteşti ce se întâmplă dacă vei da greş din nou.
5. Nu ţine regim în weekend

Ai dreptul la câteva zile de pauză, în care să mănânci alimentele preferate, altfel devii frustrată şi probabil te vei simţi exclusă de prieteni atunci când ei merg la o cofetărie, de pildă. Când apare o petrecere, o sărbătoare sau alt eveniment plin de tentaţii culinare, nu trebuie să te abţii neapărat. Mănâncă orice îţi place, dar în schimb, păstrează dieta într-o zi din week-end. Cu alte cuvinte, dacă mănânci dulciuri miercuri, va trebui să ţii regimul sâmbătă.
6. Televizorul te ajută să slăbeşti

Cum vine asta? Sigur ai cel puţin 20 de minute pe zi în care te uiţi la televizor, fie la un serial, fie la ştiri sau altă emisiune. În loc să stai degeaba în acel timp, fă puţin sport în faţa televizorului – orice tip de exerciţiu, cât de neînsemnat ar părea, tot e mai bun decât nimic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *