Toata lumea se fereste de grasimi, crezand ca acestea sunt o adevarata otrava pentru organism. Cu toate acestea, exista un tip de grasimi forte sanatos, care aduce multiple beneficii corpului.

Este foarte important sa faci alegerile corecte, asa ca poti alege pentru inceput alimentele “bune” sugerate de Reader’s Digest.

Avocado

Un avocado contine la fel de multe grasimi precum un dublu cheesburger, dar calitatea acestora difera. Fructul contine grasimi mononesaturate si iti va scadea considerabil nivelul de colesterol si alte grasimi nesanatoase din sange.

Ciocolata neagra

Jumatate dintre grasimile din ciocolata sunt mononesaturate, sanatoase. Ciocolata neagra are o concentratie mare de antioxidanti, care vor scade tensiunea arteriala si iti vor proteja inima.

Pestele

Pestele si fructele de mare sunt foarte bogate in acizi omega 3, acestia fiind cei mai buni pentru sistemul cardiovascular. Serveste macar de doua ori pe saptamana peste (de preferinta mai gras, cum ar fi somonul) si vei reduce riscul aparitiei unui infarct cu 36 procente.

Maslinele

Bogate in grasimi mononesaturate sunt si maslinele si uleiul ce deriva din ele. Uleiurile de rapita si de arahide sunt bune pentru sanatate de asemenea.

Untul de arahide, nucile, semintele

O portie zilnica de arahide poate reduce cu 21 procente riscul de diabet de tip 2, iar nucile scad sansele aparitiei unui infarct cu 35 procente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *