Primăvara este sezonul ideal pentru o cură de slăbire, deoarece acum apar fructele şi legumele bogate în vitamina C, ce au rolul de a accelera procesul de slăbire şi de a topi grăsimea

Medicii nutriţionişti sunt de părere că efortul depus pentru a slăbi în acest sezon este mult diminuat, comparativ cu toamna sau iarna.

gândul oferă un top 5 al trucurilor cu ajutorul cărora poţi topi kilogramele.

Organizează-ţi un program fix de mese . Dieta zilnică trebuie să fie alcătuită din trei mese principale şi două gustări. Micul dejun joacă un rol esenţial în procesul de slăbire, deoarece acesta asigură organismului energie pe tot parcursul zilei şi conferă o senzaţie de saţietate pe o perioadă lungă de timp. Iaurtul cu fructe preparat acasă, sendvişurile cu şuncă şi legume de sezon sau milkshake-ul sunt câteva sugestii de meniu pentru micul dejun, recomandate persoanelor care vor să slăbească de către medicul Mihaela Bilic. “Iaurtul cu fructe sau musli este o capcană, pentru că are adaos mare de zahăr şi, din punct de vedere caloric, se apropie de îngheţată, deşi el este perceput ca un iaurt. Nu vă lăsaţi păcăliţi, chiar şi variantele cu 0% grăsime sunt mai mult un desert decât un banal produs lactat”, atenţionează dr. Bilic.

l Nu renunţa la carne. Persoanele care urmează o dietă au tendinţa de a elimina produsele din carne pe motiv că acestea au un conţinut crescut de grăsime. Potrivit nutriţioniştilor, carnea nu este un “duşman” al siluetei, atât timp cât sunt alese preparatele care au un conţinut caloric scăzut. Peştele, carnea de pui şi cea de vită sunt indicate într-o cură de slăbire.

l Bea lapte. Persoanele care urmează un program de slăbire sunt predispuse anemiei. Laptele are un conţinut bogat de calciu ajutând organismul să nu resimtă perioada de restricţie. Acest aliment este recomandat şi pentru dezvoltarea şi definirea masei musculare. Studiile de specialitate au arătat că laptele stimulează arderea grăsimilor. Astfel, persoanele care beau 250-500 de mililitri pe zi ard mai multe grăsimi.

l Apucă-te de sport. În mod ideal, un antrenament care să ardă caloriile eficient trebuie să conţină o combinaţie între exerciţiile cardio şi cele de forţă. Pentru a nu epuiza organismul este indicat ca programul de sport să fie realizat de un antrenor. Specialiştii susţin că după 20 – 30 de minute de sport, organismul începe procesul de ardere a depozitelor de grăsime pentru a produce energie. În plus, după terminarea programului de antrenament, metabolismul rămâne activ.

l Bea ceai verde. Hidratarea este esenţială în procesul de slăbire. Aceasta asigură eliminarea toxinelor din organism. Ceaiul verde trebuie adăugat în dieta zilnică mai ales atunci când vrem să scăpăm de câteva kilograme. Acest ceai accelerează metabolismul şi elimină stările de oboseală des întâlnite în rândul persoanelor aflate la cură. “Flavonoizii reprezintă o categorie importantă de fitonutrienţi, care au efecte benefice pentru organism şi care trebuie să facă parte din dieta zilnică. Flavonoizii se găsesc în mod natural în afine, ceapă roşie, mere, diferite tipuri de ceai la care se adaugă ciocolata neagră; însă cantitatea cea mai mare de flavonoizi se găseşte în ceaiul verde şi în ceaiul alb”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *