Sa tii o cura de slabire nu este usor. Din contra este un soc pentru un organism care a fost obisnuit sa primeasca intotdeauna tot ce a avut pofta si nu numai atat, a si primit in cantitati generoase. In momentul in care renunti la anumite alimente organismul in mod automat va cere alimentele cu care l-ai obisnuit deja: ciocolata, fast-food etc. Stiu cand m-am lasat si eu definitiv de Mc Donald’s (dupa multe saptamani de meniuri) simteam nevoia de prajeala si de sarat, era o impresie foarte puternica si trebuia sa o satisfac prin alte alimente mai putin daunatoare sanatatii. Ceea ce este important inainte de o a incepe o cura de slabire draconica este sa iti obisnuiesti treptat organismul cu ceea ce va urma.

Incepe prin a introduce in meniul tau cat mai multe fructe si legume. Treptat vei renunta automat la stiksuri, chipsuri in favoarea acestora.  Astfel cand vei incepe cura de slabire si ti se va cere sa reununti complet la dulciuri, snacks-uri nu te vei gasi nevoita sa renunti direct la o punga/zi ci doar la cateva chipsuri /zi.

Trebuie sa fii atenta si cu ce iti umpli frigiderul. Pentru ca pana la urma atunci cand ti se face foame dai o razie prin bucatarie. Este cel mai bine ca atunci tot ce gasesti sa fie fructe, cereale (cele mai sanatoase rontaieli, „crude” fara lapte), iaurt sau alte alimente slab calorice.

Stai deoparte de mezeluri, deobicei contin slanina. Si incerca treptat sa elimini complet carne de porc si sa mananci doar pui si peste. Incearca sa socotesti de fiecare data cand mananci alimente prajite si sa scazi treptat numarul. De la 5 dati pe saptamana, la 3, la 1, pana la nici una. Carnea preparata la gratar este cea mai sanatoasa si pentru a ii diversifica gustul fii inovativa cu condimentele pe care le folosesti.

O cura de slabire va presupune sa bei multa apa. Am intlanit persoane care abia beau un pahar de apa pe zi si spun ca nu pot mai mult. Este  foarte important sa iti impui minim 2 litri pe zi, in timpul unei cure va trebui si mai mult de atat.

Pune tot mai putina sare in mancare. La inceput este greu dar treptat te vei obisnui. Sarea face ca apa sa se retina in corp.

Impuneti un orar de mese. Incerca sa mananci cat de cat la ora fixe. Ia un interval de maxim 2 ore plus minus si impuneti sa respecti cele 3 mese zilnice. Masa de seara in nici un caz dupa ora 19.

Incepe sa faci sport. Megi pe jos daca nu mergi la sala. Daca te duci la sala o data si apoi iar peste o luna abia, atunci nu are nici un rost, pentru ca mai rau vei suferi de la febra musculara.

Toate acestea eu zic ca sunt reguli de bun simt pe care trebuie sa le aplici zilnic daca vrei sa iti impui un stil de viata sanatos. La fel daca ai incheiat recent o cura de slabire, trebuie neaparat sa respecti aceste sfaturi pentru a mentine rezultatele dietei abia incheiate. De asemenea regulile acestea constituie o pregatire utila pentru cineva care va se pregateste sa urmeze o cura de slabire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *