Tehnologia este intr-un continuu proces de evolutie, lucru ce aduce si beneficii ramurilor in care aceasta se dezvolta.

Scopul principat al acesteia este sa ne usureze viata si sa avem nevoie de cat mai putin timp pentru a efectua unele sarcini care inainte pareau a dura o vesnicie.

Daca inainte te chinuiai sa cureti centrala sau sa tai lemne pentru soba, lucru ce iti asigura un anumit confort termic constant in masura in care se putea, acum te poti bucura de mai multe rezultate ale tehnologiei, cum ar fi panourile radiante.

Cel mai bun panou radiant pentru incalzire este o alternativa buna in cazul in care nu ai acces la o retea de gaz sau nu ai posibilitatea de a instala o centrala termica in locuinta.

Cum alegi cel mai eficient panou radiant?

Un panou radiant este o solutie mai costisitoare decat alte sisteme de incalzire electrice. Cu toate acestea este foarte eficient. Insa, tocmai pentru ca vei face o investitie serioasa, este bine sa privesti cu mare seriozitate alegerea ta si sa fii foarte bine informat.

Tipul de incalzire. Aparatele din gama panourilor pentru incalzire pot functiona prin doua tipuri de incalzire, ce se pot intrepatrunde intr-o anumita masura. Este vorba despre incalzirea prin radiatii sau prin convectie.

In general panourile radiante un infrarosu, vor avea o tehnologie combinata cu convectia, in sensul ca un procent din caldura emisa va rezulta din convectia termica. In cazurile ideale, procentul de caldura emisa prin cele doua procedee va fi indicat in descrierea produsului.

Capacitatea de incalzire. Inainte de a achizitiona un panou radiant este necesar sa cunosti foarte bine spatiul pe care doresti sa il incalzesti. Asta pentru ca panourile radiante de gasesc in diferite dimensiuni si nu toate sunt la fel de puternice.

Astfel vei observa ca unele au o capacitatea de incalzire mica sau restransa, in timp ce altele au o capacitate moderata sau chiar industriala. Indiferent de tipul de locuinta in care traiesti, va trebui sa cumperi cate un panou radiant pentru fiecare incapere pe care doresti sa o incalzesti.

Randament. Randamentul este dictat de doi factori deosebit de importanti: puterea panoului si dimensiunea acestuia. Acesti doi indici trebuie echilibrati cat mai bine pentru a oferi un randament cat mai bun.

In cele mai multe cazuri este important sa compensezi o putere electrica mai slaba, printr-o dimensiune a panoului cat mai mare. In cazul in care ai nevoie sa incalzesti o incapere mai mica de 50 metri patrati, este recomandat sa optezi pentru panouri cu o putere moderata sau mica, dar cu o dimensiune cat mai extinsa.

Printre cele mai bune combinatii dimensiune-putere se numara aceea de 1000W pentru un panou care are o latura de 100 de cm si cealalta latura cel putin o treime din prima. Aceasta solutie este ideala atunci cand panourile se pot plasa la o distanta de 1,5 metri unul de altul si de podea.

Panourile care au o putere mai mare, intre 1500-2000W, sunt potrivite pentru spatiile comerciale sau incaperile extinse. Laturile acestor panouri trebuie sa atinga cel putin 100×40 cm pentru a oferi un randament bun.

Asadar, avand cateva informatii de baza despre panourile radiante, informatii ce iti vor fi utile in achizitia pe care o vei face, poti cauta in magazinele online pentru a verifica preturile si pentru a verifica daca gasesti ceea ce iti este util.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *