Destinatia pe care urmeaza a o avea spatiul exterior cand il amenajati va determina si tipul de mese si scaune pe care urmeaza sa le cautati si ulterior sa le achizitionati. Pentru spatiile   locative,  unul din scopurile pentru care doriti sa ultilizati spatiul exterior este luarea mesei impreuna cu familia sau prietenii,  in functie de numarul acestora, daca veti intinde mese sau doar pentru ocazii mai informale, se va lua si decizia asupra mobilierului achizitionat. Orice spatiu exterior poate fi folositor pentru a sta la masa la aer, chiar si un spatiu foarte mic gen balcon sau terasa, intr-un mod creativ si ingenios, poate fi adaptat pentru acest lucru. Insa marimea spatiului avut la dispozitie influenteaza direct modelul mobilierului ales, astfel incat acesta sa se preteze conditiilor. Un mobilier prea voluminos va sufoca un spatiu mic, iar pentru un spatiu generos va arata bine un set mare de mobiler, pe masura.

Daca aveti nevoie de scaune pentru grupuri mai mari de persoane, atunci cele pliante pot fi o solutie astfel incat sa nu aglomerati inutil spatiul dupa aceea.

Mesele si scaunele pentru terase  este indicat sa fie in ton cu mobilierul si amenajarea din interior, astfel incat trecerea de la un spatiu la celalt sa sa realizeze natural. Ele pot fi in diferite stiluri, de la rustic la modern, si pot fi confectionate din felurite materiale, cum ar fi lemnul, rachita, materiale plastice si rasini, metal, fiecare categorie avand la randul ei mai multe tipuri.

mese si scaune terasaPentru un spatiu mai mic, gen balcon, un set de masa cu scaune tip bar poate reprezenta singura optiune datorita limitarilor, dar ele sunt foarte potrivite pentru luarea micului dejun de exemplu. Puteti alege din mai multe tipuri de materiale, dar cele mai potrivite sunt in general din lemn sau din fier forjat.

Spatiile mai generoase, ale unei terase, permit achizitionarea unui set de luat masa, care sa asigure locuri pentru prieteni si familie. Daca ocazional aveti multi invitati, puteti folosi o masa extensibila care sa le asigure locuri tuturor.

Cei care prefera materialele naturale, un set de masa si scaune din lemn, din estenta moale sau tare, rattan, sau alte materiale naturale reprezinta cea mai buna alegere.

Mesese si scaunele din metal pot fi in general din aluminiu sau fier forjat, cele de aluminiun fiind mai usoare, in general mai ieftine, de asemenea pot fi si depozitate unul peste celalalt lanevoie. Cele din fier forjat pot avea un design elaborat, cu inflorituri, fiind si mai greu si necesitand perne pentru a fi comod. Asigurati-va ca acesta este protejat impotriva ruginii, protajand astfel valoarea investita in achizitionarea mobilierului.

Asadar, cand porniti la cumpararea de mese si scaunele pentru terase stabiliti dinainte de ce aveti nevoie si daca incape in spatiul disponibil, cautati in ce magzine puteti gasi acele obiecte la cel mai scazut pret, verificati daca acestea sunt intr-adevr si comode si solide la fata locului, alegeti pernele potrivite pentru acestea si stilului ales, precum si posibile elemente de protectie gen umbrela de soare, si materiale textile rezistente la umezeala pentru perne. Incercati sa tineti ferit mobilierul in spatii inchise sau acoperite de o prelata pe perioada iernii pentru a-l proteja de vremea rea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *