De la piesele de mobilier, perdele si ceasuri, pana la orice alt element de decor, toate acestea transforma casa intr-un loc mult visat.

Dar nu conteaza doar interiorul, nu-i asa? Pentru a avea parte de confort, intr-o locuinta, vom avea nevoie si de niste elemente de tamplarie foarte rezistente.

Cum ne definesc alegerile vestimentare, la fel ne definesc si alegerile materialelor de constructie, deci ar trebui sa primeze calitatea, in orice situatie.

Cand vine vorba de un geam termopan, calitatea acestui produs este evidentiata de performanta sa tehnica.

Tamplaria clasica, de lemn, a fost data de mult uitarii, odata cu aparitia profilurilor PVC, ce sunt mult mai trainice.

Daca punem in calcul si costurile mici de intretinere, observam ca un geam termopan este de nelipsit din orice cladire.

Fiecare din noi ne dorim un spatiu cat mai bine izolat din punct de vedere termic, iar geamurile au un rol esential in acest sens.

Factorii externi, precum temperaturile extreme, umezeala sau rugina pot afecta o fereastra de o calitate inferioara, insa nu pot deteriora in nici cea mai mica masura un termopan.

Lemnul, desi are un farmec aparte, isi schimba forma, ca urmare a oscilatiilor de temoeratura, ba mai mult, trebuie sa fie vopsit periodic, pentru a-si pastra nuanta.

Tocmai de aceea, in prezent, se folosesc geamurile termopan din PVC, deoarece acestea nu pot fi uzate cu usurinta, deci au o durata de folosire de zeci de ani.

Banii cheltuiti la achizitionarea termopanelor pot fi recuperati foarte usor, deoarece facturile lunare la energie electrica se vor diminua considerabil.

Condensul este o problema cu care se confrunta adesea persoanele ce au usi si geamuri din lemn sau din alte elemente de o calitate inferioara.

Orice geam termopan impiedica aparitia condensului, deoarece aerul nu patrunde din exterior, deci atmosfera ramane constanta.

In prezent, termopanele sunt atat de apreciate si pentru ca impiedica patrunderea radiatiilor UV in casa, deoarece lumina soarelui este reflectata, intr-o foarte mare masura.

In acest fel, evitam supraincalzirea casei pe durata lunilor calde si ne putem bucura de o atmosfera reconfortanta, in orice moment al zilei.

Odata cu reducerea consumului electric, ne gandim si la protejarea mediului inconjurator, deci amplasarea geamurilor termopan la casa noastra se dovedeste a fi o idee eco-friendly.

Conform producatorilor, termopanul reduce semnificativ pierderea de caldura, vorbind de un procent ce variaza intre 54%-64%, in functie de modelul pentru care optam.

Vitrajul dublu al termopanelor ne asigura o izolare fonica foarte buna, deci nu trebuie sa ne mai ingrijoram, atunci cand vecinii asculta muzica sau dau o petrecere.

Dupa ce achizitionam termopane pentru locuinta, atat de livrare, cat si de montarea lor se va ocupa firma specializata.

In nici un caz nu ne putem ocupa noi personal de aceasta activitate, pentru ca nu avem nici ustensilele necesare, nici cunostinte in domeniul tamplariei.

Asadar, eficienta geamurilor termopane este de necontestat, de aceea, aceasta categorie de produse se afla in topul preferintelor, in Romania. De la caracteristicile tehnice si pana la aspectul interesant, un termopan nu doar ca ne fa schimba fatada casei, dar ne va asigura si o eficienta energetica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *