Banana este aliata siluetei. Reteta ce va urma a fost conceputa de farmacista japoneza Sumiko Watanebe din Osaka al carei sot era „cam grasut”. Reteta a fost publicata într-o carte care s-a vândut în 730.000 de exemplare.

În scurt timp, cartea a fost reeditată în China şi în Taiwan. Testată de americani, de japonezi şi apoi de europeni, dieta cu banana de dimineaţă a dat rezultate.

Chiar cântăreaţa de operă Kumiko Mori din Japonia a urmat această dietă şi a slăbit 7 kg într-o săptămână. Farmacista Sumiko este mulţumită că dieta creată special pentru soţul său a dat roade: acesta a slăbit multe kilograme, după ce a urmat cura mai multe luni.

În timp ce Sumiko Watanabe susţine că eficienţa curei constă în faptul că amidonul din compoziţia bananei facilitează metabolizarea grăsimilor, alţi nutriţionişti spun că dieta nu are nici un fundament ştiinţific. Şi, totuşi…

Dieta cu banane te ajută să scapi de kilograme

1. Dimineaţa, la micul dejun, trebuie să consumi o banană (cel mult două) şi să bei un pahar cu apă caldă, susţine Sumiko Watanabe, creatoarea acestei diete.

2. La masa de prânz şi la cină se poate mânca normal : supă, ciorbă, grătar din carne de pui sau de peşte, evitându-se excesele.

3. Cina trebuie servită până la ora 20.

4. Dulciurile şi desertul pot fi înlocuite cu banane, fără să se facă excese.

5. Somnul este un factor esenţial; de aceea, cine urmează cura trebuie să se culce seara devreme, înainte de miezul nopţii.

6. Apa trebuie consumată între mese, doar atunci când apare senzaţia de sete.

7. Cura trebuie urmată cel puţin 14 zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *