Dieta de şapte zile presupune îmbinarea unui regim alimentar echilibrat cu sportul. Pentru atingerea rezultatelor dorite, specialiştii în nutriţie recomandă urmarea acestor sfaturi cu stricteţe, informează site-ul buzzle.com.

Acest regim alimentar nu poate fi urmat de persoane care suferă de tulburări gastro-intestinale, deoarece dieta le poate agrava simptomele. Astfel, înainte de a începe cura de şapte zile este indicat să cereţi sfatul medicului.

Un mare avantaj al dietei de şapte zile este că în timpul ei nu te vei simţi înfometat, iar regimul alimentar nu va suferi mari schimbări faţă de cel normal, pentru ca riscul apariţiei tulburărilor metabolice să fie cât mai redus, susţin cei care au creat-o.

● Zilnic se recomandă un fruct şi o legumă. Acestea trebuie mâncate în stare naturală sau uşor înăbuşite, fără a fi gătite în ulei, deoarece uleiul creşte numărul de calorii din alimente. În cazul în care dorţi să optaţi pentru salate, nutriţioniştii recomandă folosirea uleiului de măsline extra-virgin, deoarece acesta asigură cantitatea zilnică necesară de grăsimi.

● Eliminaţi sursele de grăsimi “rele” din dietă, deoarece acestea îngreunează procesul de slăbire. Printre alimentele cu un conţinut ridicat de grăsimi “rele” se numără preparatele de tip fast-food, prăjiturile şi produsele de patiserie.

● În fiecare dimineaţă, specialiştii recomandă un pahar de apă călduţă cu lămâie, care se bea pe stomacul gol. Abia la o oră după ce ai băut acest amestec poţi trece la micul dejun, care trebuie să conţină o porţie de lapte degresat, amestecat cu fulgi de ovăz. Dimineaţa se mai pot mânca fructe de mare, o banană sau două-trei felii de pepene galben.

● Masa de prânz trebuie să conţină carne albă în porţii mici, la care se asezonează salate din legume verzi, precum broccoli, castraveţi, spanac şi salată.

● La cină, specialiştii în nutriţie recomandă o porţie de supă din linte, mazăre sau alte legume. Seara nu trebuie să mănânci mai mult de o felie de pâine integrală, iar fructele trebuie evitate la ultima masă a zilei, deoarece acestea au un conţinut ridicat de fructoză şi fermentează. Astfel, procesul de slăbire va fi îngreunat, precizează nutriţioniştii.

● În timpul dietei de şapte zile, porţiile de mâncare trebuie să fie mai mici. În plus, mesele trebuie luate la ore fixe în fiecare zi. Fructele şi legumele sunt singurele gustări permise. Pentru ca rezultatele să fie cele dorite, se recomandă renunţarea la obiceiul de a ronţăi între mese.

Dintr-un program sănătos de slăbire nu poate lipsi mişcarea.

● Pentru ca organismul să nu cedeze din primele ore de sport, experţii în fitness recomandă pentru început mişcări cardio. Acest tip de exerciţii ajută la accelerarea metabolismului, iar, astfel, kilogramele se vor topi. Mersul pe jos într-un ritm alert sau alergatul timp de 45 de minute pe zi sunt cele mai uşoare tipuri de exerciţii de tip cardio.

● Exerciţiile de tip stretching trebuie incluse după trei zile de la începutul dietei, perioadă în care organismul este obişnuit deja cu sportul. Atunci când începe un exerciţiu de stretching, individul trebuie să respire uşor, să se relaxeze, să se concentreze pe muşchi şi articulaţii, să nu se mişte foarte mult şi să nu îşi cauzeze durere. Sunt oameni care execută în mod eronat un exerciţiu de stretching. Ei procedează greşit ţinându-şi respiraţia, se grăbesc, nu se concentrează, sunt agitaţi şi îşi întind corpul şi articulaţiile până când apare durerea. Exerciţiul de stretching executat corect are două faze. În prima fază, corpul se întinde până când se simte o mică tensiune, după care se menţine poziţia pentru 7 secunde. Această întindere uşoară are rolul de a menţine flexibilitatea, de a relaxa muşchii şi tendoanele şi de a reduce tensiunea musculară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *