Orezul este bogat în proteine, minerale, vitamine şi amidon. Specialiştii în nutriţie susţin că acest aliment este ideal pentru persoanele care vor să scape de excesul de kilograme fără să se înfometeze. Datorită conţinutului de carbohidraţi, alimentul oferă organismului energia de care are nevoie în perioada de restricţii alimentare. Nutriţioniştii menţionează că dieta are efecte benefice şi asupra pielii, făcând-o catifelată, părul devine mai rezistent şi unghiile se întăresc.

Un alt avantaj al acestei diete este faptul că persoanele care urmează regimul cu orez nu mai simt nevoia să mai ciugulească între mese, deoarece alimentul păstrează senzaţia de saţietate pe o perioadă lungă de timp.

Cura cu orez durează două săptămâni. În această dietă scăderea în greutate va fi una lentă, astfel că acest regim nu provoacă dezechilibre metabolice. În primele trei zile se slăbeşte un kilogram, după o săptămână de regim cântarul va arăta cu trei kilograme mai puţin, iar la sfârşitul regimului veţi înregistra o scădere de aproximativ 10% din greutate .

Ziua 1. Dimineaţa se recomandă un bol de lapte cu cereale integrale. La masa de prânz se va mânca cel mult 200 de grame de orez cu legume fierte sau uşor înăbuşite. Cina va consta într-o porţie de orez şi un borcan de iaurt degresat de 100 de grame.
Ziua 2. La micul dejun nutriţioniştii recomandă un borcan de iaurt şi cereale integrale. Prânzul constă în 200 de grame de orez şi o friptură de vită la grătar. La masa de seara se va mânca o porţie de legume înăbuşite.
Ziua 3. Dimineaţa se recomandă un grapefruit şi 2 ouă fierte tari. La masa de prânz se va mânca 200 de grame de orez cu o porţie de piept de pui fiert. Cina constă într-o porţie de orez fiert.
Ziua 4. Micul dejun din această zi va consta într-o porţie de lapte slab cu cereale integrale. La masa de prânz specialiştii recomandă o porţie de peşte slab pe grătar, asezonat cu legume înăbuşite. Seara se va mânca 200 de grame de orez şi se va bea o cană de lapte.
Ziua 5. La micul dejun se recomandă un iaurt degresat peste care se vor adăuga cereale integrale. Prânzul constă într-o porţie de orez fiert de 200 de grame şi o friptură de vită. Specialiştii recomandă pentru cină o porţie de orez cu legume înăbuşite peste care se va adăuga zeama unei lămâi.
Ziua 6. La micul dejun se va mânca iaurt cu cereale integrale. Prânzul va consta în 200 de grame de orez fiert şi o salată asezonată, peste care se va adăuga ulei de măsline şi zeama unei lămâi. Pentru cină nutriţioniştii recomandă peşte la grătar şi 200 de grame de orez fiert.
Ziua 7. Prima masă a acestei zile va consta într-un grapefruit şi două ouă fierte tari. Pentru prânz se recomandă o porţie de piept de pui cu 200 de grame de orez fiert. La cină se va mânca un iaurt degresat şi o porţie de orez.
Aceleaşi meniuri se vor respecta şi în a doua săptămână de regim.
Pentru ca rezultatele să nu întârzie să apară, specialiştii recomandă două gustări pe parcursul unei zilei. Astfel, în jurul orei 11 se va mânca un fruct bogat în vitamina C, precum citricele sau merele, iar în jurul orei 15 se va mânca o legumă proaspătă.
Ultima masă a zilei se va lua cu cel mult 4 ore înainte de culcare, pentru ca organismul să nu resimtă senzaţia de foame peste noapte.
De asemenea, nutriţioniştii recomandă persoanelor care vor să urmeze o astfel de dietă să nu adauge foarte multe condimente peste orez, deoarece acestea provoacă apariţia retenţiei de apă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *