Cea mai sanatoasa carne este carnea de pui, cel putin asta auzim cel mai des. Este oare adevarat? Ce are aceasta carne special? Cu ce ne ajuta?

Carnea de pui are un continut bogat in proteineDe asemenea carnea de pui este o buna sursa de  vitamine:B6, B12, vitamina D, dar si de fier si zinc, esentiale pentru a mentine un corp sanatos. In comparatie cu alte tipuri de carne, cea de pui, fara piele,  are foarte putine grasimi si foarte multe substante benefice. Seleniul din carnea de pui este de o importanta fundamentala pentru sanatate, anti-imbatranire, fiind o componenta a mai multor cai metabolice majore, inclusiv metabolismul hormonului tiroidian, sisteme antioxidante de aparare si functia imunitara.

Desigur pentru a consuma cea mai buna carne de pui trebuie sa evitam cumpararea din medii puii sunt harniti cu diverse medicamente pentru o crestere rapida. Ideal este consumul de pasari de curte, care nu au fost hranite cu asa numitele „droguri de crestere”.

Si consumul de carne de pui poate fi nesanatos, asta daca nu stim ce sa alegem pentru alimentatie dintr-un pui. Exista parti ale unui pui care pot fi considerate nesanatoase. Pielea de pui contine aproximativ 3 / 4 din grasimea pe care o are un pui. Din aceasta cauza este bine sa eliminati complet pielea inainte de a pregăti carnea de pui. Ficatul de pui, desi contine multe vitamine esentiale, este bogat in colesterol. Daca aveti probleme cu nivelul colesterolului, mai bine renuntati la ficatul de pui.

In schimb, picioarele de pui, pulpele si ciocanele, au efecte benefice asupra sanatatii. Sunt evitate adesea, probabil fara a se sti despre capacitatea de a reduce tensiunea arteriara la persoanele cu tensiune arteriale mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *