“Unii oameni cred ca pentru a manca bine ai nevoie doar de bani si de stomac. Ei bine, se inseala! Ai nevoie si de cap!” – spunea Pastorel Teodoreanu.

Peste 70% din boli sunt provocate de o alimentatie incorecta si de poluare, este concluzia la care au ajuns nutritionistii.

Kilogramele in plus se aduna cel mai usor iarna. Surplusul de greutate acumulat peste iarna nu dispare total in restul anului ramanand putin cate putin in toate partile corpului. Chiar dupa cure de slabire drastice (cure pe care de obicei le tinem la venirea verii) tot raman cateva kilograme in plus dupa fiecare iarna. Astfel, an de an diferenta de greutate creste ducand la exces ponderal sau obezitate – un factor de risc cardiovascular sau pentru alte boli periculoase.

Principalul motiv al esecului atunci cand dorim foarte tare sa slabil este graba, nerabdarea. Vream sa slabim intr-un timp cat mai scurt si, recurgem la unele din cele mai drastice regimuri de slabire.

Inaintea nuntii sau pentru nu stiu ce eveniment monden vrei sa slabesti rapid si pentru a putea purta rochia mult dorita si atunci recurgi la o dieta cu supa de varza care e posibil sa aiba pentru tine efectele scontate insa… si efecte secundare la care de obicei nu te gandesti.

Alternarea perioadelor de restrictie alimentara maxima cu cele fara restrictii alimentare favorizeaza aparitia obezitatii si iti deregleaza metabolismul. Astfel slabesti pentru o scurta perioada de timp apoi, pui la loc acele kilograme pe care le-ai dat jos, chiar cu dobanda.

Asa cum nu acumulam peste noapte kilogramele in plus, tot asa e nerealist sa credem ca vom scapa de ele peste noapte. Denumiri precum “Slabesti 7 kilograme intr-o saptamana” sau “Mananci cat vrei si scapi de kilogramele in plus” pot fi maidegraba incadrate in literatura SF.

Jocul cu diferite diete de slabire duce in final la o crestere sigura in greutate.

Orice dieta functioneaza doar atunci cand se bazeaza pe schimbarea obiceiurilor alimentare (cantitativ si calitativ) si..  sa nu uitam ca mentinerea greutatii inseamna o schimbare a modului de alimentatie pe viata, nu doar pentru cateva zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *