Cum obezitatea in randul copiilor mici este in crestere, viitoarele mame ar trebui sa stie cum pot sa o previna, chiar din prima zi de sarcina.

Yahoo Shine iti recomanda urmatoarele pentru a preveni obezitatea infantila:

1. Incepe in sarcina

Mai multe studii au scos la iveala o legatura intre cresterea in greutate in sarcina si greutatea copilului. Se crede ca prin schimbarile chimice care se produc in creier si la metabolism, mamele care iau prea mult in greutate in timpul sarcinii pot transmite tendinta de ingrasare si copiilor.

Nu este recomandat nici sa ai mai putine kilograme decat este recomandat, dar trebuie sa ai grija ce mananci, sa ai o dieta echilibrata si sa incerci sa nu iei prea mult in greutate.

2. Alapteaza, daca poti

Exista studii care arata ca alaptarea naturala scade riscul de a deveni supraponderal mai tarziu in viata. Si cresterea este diferita pentru copiii hraniti cu lapte praf: ei se dezvolta mai rapid si iau in greutate mai usor. Daca nu ai de ales si trebuie sa il hranesti cu lapte praf, ai grija sa-i dai copilului cantitati mai mici si mai dese de lapte praf in loc de o cantitate mare odata.

3. Incepe diversificarea cu legume

Cele mai recente studii arata ca diversificarea inceputa cu cereale nu face decat sa-l familiarizeze pe copil cu carbohidratii simpli procesati. Poti incepe diversificarea mai degraba cu legume fierte sau facute la abur, orez brun sau fulgi de ovaz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *