Un studiu realizat de Scoala de Medicina de la Yale a dezvaluit legatura existenta între ridurile de pe fata unei femei si producerea unor fracturi de oase, informeaza HealthLine.com.

Potrivit studiului, fermitatea tenului este un indiciu despre densitatea de minerale existenta în oasele femeilor aflate la menopauza.

Cercetatorii au descoperit ca predispozitia femeilor la menopauza de a suferi de fracturi de oase este direct proportionala cu severitatea ridurilor de pe fata si de pe gât.

“Atât pielea cât si oasele împart elemente comune: proteinele”, a declarat Lubna Pal, profesor asociat la departamentul de ostretica-ginecologie de la Yale.

Studiul a fost realizat pe 114 femei aflate la menopauză, cărora le-a fost analizată fermitatea pielii în 11 puncte de pe faţă şi de pe gât. Masa osoasă şi densitatea oaselor a fost, de asemenea, măsurată cu ajutorului unui aparat de ultrasunete şi raze X.

Acesta este primul studiu care leagă calitatea pielii de structura masei osoase.

Osteoporoza este o boală caracterizată prin reducerea densităţii minerale osoase, ceea ce predispune osul la fractură în urma unui traumatism de mică intensitate sau chiar în lipsa acestuia. Potrivit statisticilor, această boală afectează o treime dintre femei şi o cincime dintre bărbaţi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *