Caut copywriter – unde si cum pot gasi unul

Ati auzit pana acum de copywriteri? Chiar daca nu este un termen atat de des intalnit in tara noastra, copywriterii au un rol foarte important. Daca nu ati auzit de copywriteri, poate ati auzit de content writeri. Un content writer este acea persoana care scrie continut pentru anumite ziare, reviste, blog-uri sau alte site-uri web. Practic, este un redactor de articole. In acest articol vom vedea ce este un copywriter si ce face aceasta persoana. De asemenea, vom vedea de ce este plin internetul de anunturi de genul “caut copywriter” sau “caut sa colaborez cu un copywriter”.

Ce este un copywriter si cu ce se ocupa acesta?

Caut copywriter – unde si cum pot gasi unulVom defini mai intai acest termen de copywriter. Dupa cum am vazut, content writer-ul este o persoana care scrie continut pentru anumite articole. Ei bine, si copywriter-ul este tot un scriitor de continut, insa scopul textului scris de acesta este diferit. Textul scris de un copywriter are scopul de a fi publicat in reclame, de a face publicitate sau o alta forma de marketing. Produsul finit, practic textul scrie de acesta este o copie de vanzare care are ca scop promovarea unei marci sau unui brand pentru a determina persoana care vede textul respectiv la o anumita actiune, in general la cumpararea unui produs. La o prima vedere, munca intreprinsa de un copywriter poate parea foarte usoara, insa va asigur ca nu este. In continuare, sa vedem care sunt pasii pe care un copywriter trebuie sa ii urmeze pentru a ajunge la un text de vanzari complet si bine scris.

Sfaturi si pasi de urmat pentru a fi un copywriter bun

Primul si cel mai important lucru de care un copywriter trebuie sa tina cont cand incepe sa scrie textul de vanzari/publicitate este tonalitatea mesajului sau. Poate ca v-ati lovit pana acum de reclame ce promovau anumite produse intr-un mod foarte agresiv. Chiar daca noi nu putem sa vedem persoana din spate care a scris textul respectiv, cand citim mesajul o facem in modul in care a fost acesta conceput. Nu este deloc gresit ca un text de vanzari sa te indemne la o actiune concreta, ba chiar este recomandat sa faci acest lucru. Insa, nu vrem sa il stanjenim pe cel care citeste sau sa il facem sa nu isi mai doreasca sa citeasca un astfel de text vreodata.

Un alt lucru important cand vine vorba de textele de vanzari este publicul tinta pe care reclama il urmareste. Daca textul de vanzari se refera la o grupare mai mare de persoane, atunci vom adapta reclama pentru a fi potrivita acelui public tinta. Daca scriem un text de vanzari despre industria farmaceutica, atunci cu siguranta publicul nostru tinta nu vor fii copiii, ci adultii. Asadar, vom adapta textul pentru a satisface o nevoie a adultilor.

Un text de vanzari scris de un copywriter cu experienta poate face diferenta. Daca textul este foarte bun va atrage si mai multe persoane sa cumpere un anumit produs sau serviciu.

Asadar, am vazut ce presupune munca de copywriter, cateva aspecte de care acesta trebuie sa tina cont, iar daca sunteti in cautarea unui copywriter puteti apela la serviciile celor de la Sarami Media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *