Exista mai multe tipuri de bancuri de lucru, cum ar fi pentru tamplarie, electronice, pentru sarcini mari, samd, iar acesta trebuie sa fie primul criteriu dupa care alegeti bancul de lucru potrivit activitatii pe care doriti sa o desfasurati la el.

La fel de importante sunt si dimensiunile acestuia, deoarece el trebuie sa incapa in spatiul pe care il aveti disponibil dar in acelasi timp sa ofere si suficient spatiu de lucru si spatii pentru stocare pentru a va fi cu adevarat de folos.

banc de lucruBugetul este important atunci cand cumparati orice lucru, incercand sa achizitionati un lucru de calitate cat mai buna care sa va tina in timp cat mai mult. De aceea o solutie inspirata este achizitionarea unui banc de lucru second hand de la unul din furnizori, economisind un procent important din costul unuia nou. Pentru aceasta insa trebuie sa va asigurati ca nu exista probleme structurale, ca este sigur si stabil, ca nu exista urme de coroziune, si ca partile mobile, cum ar fi rafturile, se misca cu usurinta, nu exista probleme. Micile imperfectiuni cum ar fi zgarieturi sunt normale si pot fi trecute cu vederea, eventual remediate, asadar ele nu sunt importante. Aflati care este masa maxima pe care bancul de lucru o poate accepta pentru a nu o depasi si a-l folosi in siguranta. Dupa cum mentionam anterior, exista modele felurite de bancuri de lucru, unele fiind mai potrivite pentru anumite domenii si greutati decat altele.

In functie de destinatia acestuia, cum ar fi atelier mecanic, garaj, activitati de montaj sau ambalare veti analiza si spatiile de stocare si accesoriile pe care acesta le are pentru a-l face cat mai functional sieficient. Astfel, bancurile de lucru pot fi de la simple mese foarte solide pe care sa lucrati, oferindu-va doar o suprafata plana, pana la modele elaborate cu sertare, polite, panou perforat, sistem de iluminare. Utilizarea unui panou perforat se dovedeste extrem de utila si de fezabila economic deoarece cu acest element constructiv simplu va puteti organiza uneltele si sculele asezandu-le pe carlige si agatatori, dupa cum aveti nevoie. Va rezulta un post de lucru extrem de organizat si de eficient, care va reduce riscul pierderii de piese si scule, sau de accidentari.

De asemenea existenta unor sertare sau a unei polite sub masa de lucru va permit sa stocati la indemana o serie de materiale.

Suprafata poate fi realizata din diferite materiale, cum ar fi otel, plastic, lemn, fiecare fiind potrivita pentru anumite activitati si greutati. Asigurati-va la achizitia unui banc de lucru second hand ca surafata acestuia este plana, fara denivelari si defecte. Acest lucru si stabilitatea bancului de lucru reprezinta cele mai importante criterii. Structura metalica este de preferat sa fie vopsita in camp electrostatic pentru a avea o mai buna rezistenta comparativ cu folosirea vopselelor lichide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *