Dacă până acum carbohidraţii erau interzişi persoanelor care ţineau la silueta lor sau voiau să scape de kilogramele în exces, o nouă dietă pe bază de carbohidraţi face valuri în Statele Unite ale Americii. Principiile acestui regim dau peste cap tot ceea ce ştiam despre diete. Potrivit acestei cure de slăbire, dacă vrei să pierzi kilogramele în plus nu trebuie să renunţi la pâine, paste şi cartofi, informează Daily Mail.

În cartea “The Carb Lover’s Diet” (“Dieta iubitorilor de carbohidraţi”), Ellen Kunes, redactor şef al revistei Health, şi nutriţionista Frances Largeman-Roth, scriu că numeroase studii au demonstrat că metabolismul este accelerat odată cu includerea în dietă a carbohidraţilor. Ele susţin că poţi slăbi în jur de trei kilograme pe săptămână dacă mănânci fără niciun fel de reţineri pâine, catofi copţi, paste sau orez.

Spre deosebire de celelate diete restrictive, regimul bogat în carbohidraţi oferă organismului energia de care are nevoie pe tot parcursul zilei. Aceste substanţe nutritive susţin corpul atunci când este la dietă.

Autoarele spun că această cură mai are un alt avantaj şi anume acela că numărul de calorii este unul restrâns, deoarece carbohidraţii au capacitatea de a crea rapid senzaţia de saţietate şi de a o păstra pe o perioadă mai mare de timp. În plus, pentru că acest regim este bogat şi în amidon, prin natura alimentelor permise, procesul de ardere a grăsimilor este intensificat.

Regulile dietei:

● La micul dejun se recomandă carbohidraţi de înaltă calitate. Astfel, la prima masă a zilei este indicat să mâncaţi o porţi de lapte cu cereale integrale. Alte variante de mic dejun mai sunt o banană, trei-patru biscuiţi de secară cu o cană de ceai, două felii de pâine din cereale integrale, musli cu lapte, piersici, iaurt sau secară cu gem şi o cană de ceai sau lapte.

● Pe lista alimentelor recomandate pentru prânz şi cină se află o porţie de cartofi copţi, mazăre, orez sau fasole cu 200 de grame de carne slabă, de preferat piept de pui, carne de curcan sau peşte şi cel mult două felii de pâine. Atât la masa de prânz cât şi la cea de seară se va bea un pahar de lapte uşor încălzit.

● Între mese se mai recomandă câte o gustare, de preferat un baton de cereale integrale, un fruct sau o legumă crudă.

● Pentru că hidratarea este esenţială, pe parcursul zilei se recomandă opt pahare de 250 de mililitri de apă pe zi, adică doi litri. De asemenea, pe lângă apă, mai poţi bea cafea, ceai verde sau negru, lichide care se vor include în dietă după a şaptea zi de regim. Aceste băuturi nu trebuie îndulcite cu zahăr, ideal pentru acest lucru fiind laptele semidegresat..

● În plus, autoarele recomandă stabilirea unui program de mese şi respectarea lui cu stricteţe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *