Face parte din categoria dietelor hipocalorice. Acestea se bazeaza pe limitarea caloriilor consumate. Sunt regimurile “traditionale” urmate pentru a scadea in greutate, fiind si cele mai sanatoase.
Iti permite sa mananci aproape orice, limitand insa cantitatile, ca de altfel si consumul de zahar si grasimi. Se bazeaza pe controlul numarului de calorii ingerate si pe un bun aport de glucide (din cereale, legume, fructe, paine), caracterizate printr-un inalt grad de satietate.
Cele cinci elemente de baza:
apa, orez, carne, paine, iaurt
Durata:
minimum, o luna, maximum – sase luni.
Kilograme pierdute:
trei-patru pe luna
(Contra) Indicatii:
Recomandata tuturor
Structura(pentru 1.600 de calorii):
Micul dejun: cafea cu lapte cu putin caimac, trei felii de paine din tarate, zece grame de unt, un suc de portocale sau un pahar cu lapte fara caimac, cu cacao (pudra), un croissant si un mar.
Pranzul: o salata, o portie de carne/peste sau oua si patru cartofi mici fierti sau sase pana la opt linguri de supa de orez, legume sau paste, branza alba si fructe sau linte cu costita, iaurt si o portocala.
Cina: salata marinareasca (din peste marinat in lamaie, branza, amestec de laptuca si mirodenii) si o piersica sau salata taraneasca (din carne de pasare, morcovi, fasole verde fiarta, grepfrut) si branza sau peste argintiu (macrou sau cod) la cuptor, cu dovlecei si struguri.
Avantaje
Este sanatoasa si se poate transforma chiar intr-un obicei. Permite mentinerea greutatii potrivite timp indelungat.
Inconveniente
Greutatea se pierde lent, in comparatie cu alte diete mai rapide: patru kg pe luna.