Intelegerea functionarii hormonilor te ajuta sa ai un avantaj asupra problemelor cu silueta. Cu o dieta adaptata si o activitate sportiva regulata poti spune adio kilogramelor in plus si celulitei, chiar si celor dobandite din cauza hormonilor naravasi!
De ce te ingrasi?
Femeile au in mod natural o morfologie in forma de para, iar barbatul in forma de mar. Se observa totusi si alte tendinte, care se explica prin actiunea hormonilor.
In interiorul creierului, hipofiza gestioneaza si stimuleaza glandele pe care le controleaza. Tiroida este glanda care accelereaza metabolismul.
Daca tiroida este lenesa, te poti ingrasa. Dar nu e vreo grozavie! O persoana care sufera de hipotiroidie poate compensa prin mai multa activitate fizica.
Ce e de facut pentru a slabi?
Hormonii steroidieni fabricati din colesterol sunt la originea morfologiilor androide (masculine) si ginoide (feminine). O femeie poate avea o morfologie cu tendinta androida, la fel cum un barbat poate avea o morfologie cu tendinta ginoida.
Tesutul adipos se comporta precum un organ. De exemplu, atunci cand exista multe adipocite (celule grasoase) si se pierd, se trimite un mesaj creierului pentru ca locul gol sa fie din nou umplut. Aceste celule nu mor usor!
De aceea se recomanda regimurile de slabire prin care se pierd kilogramele in plus progresiv. Astazi se pune mai mult accentul pe echilibrul alimentar combinat cu practicarea unei activitati sportive zilnice decat pe vechea dieta restrictiva.
De ce ai celulita?
Tesutul adipos este un tesut de stocaj. Cand ai o greutate normala, acest tesut este bine vascularizat.
Celulita este deci o adevarata problema vasculara!
De aceea este important sa combati si celulita in timpul unui regim de slabire, prin masaje cu creme de remodelare corporala.
Cum lupti contra celulitei?
Foloseste sportul pe zonele afectate de celulita. Nu uita ca oxigenarea este necesara pentru arderea lipidelor, altfel vei arde doar zaharuri. De aceea este importanta respiratia atunci cand faci sport.
Pentru a elimina apa si toxinele, e important sa-ti gestionezi stresul. Stresul negativ pune organismul in pozitie de aparare: el va cauta sa consume cat mai putina energie, adica va avea tendinta sa depuna tot ce primeste.