Implantul dentar cu forma de radacina este cu siguranta cel mai popular si cel mai comun in randul tipurilor de implanturi.

Implanturile de tip radacina sunt cam de obicei conice sau chiar la fel ca un surub, fiind asemanatoare cu dintele natural. Ele sunt concepute a fi amplasate in interiorul osului maxilar.

Forma de radacina a unui implant ofera si baza pentru restabilirea unuia, mai multor sau a unei arcade de dinti apoi numai in cazul in care osul maxilar are latimea, lungimea si structura adecvata.

Nu uita ca acest tip de implant dentar este cunoscut de toti ca un implant de forma unei lame si este mult mai putin folosit. Este utilizat doar atunci cand osul maxilarului este prea ingust pentru implantul de tip radacina si zona nu este deloc adecvata pentru o grefa osoasa.

dentistImplantul in forma de placa este de asemenea, dintr-un metal patrat lung si plat cu una sau doua colturi pe o parte.  Important este sa alegi de fiecare data implanturi dentare preturi Iasi si sa observi ca vei ramane uimit de corectitudine, respect, atentie si multe alte servicii calitative.

Implanturile care sunt in forma de placa sunt amplasate chirurgical in mod vertical in maxilarul ingust si cu fata colturilor in gura, furnizand apoi o ancora pentru restaurare.

Implantul dentar care estecadru, se poate spune ca este un tip special de implant, de forma unei lame utilizata in implantul intraosos, la pacientii care au suferit unele deteriorari osoase severe in maxilarul inferior si care chiar au probleme cu montarea protezei.

Acest tip de implant consta totusi intr-o bara metalica subtire care se poate extinde peste maxilar si incorporat in osul maxilarului din partea din spate a gurii (aproape de molarii de minte) si in partea din fata a maxilarului, aproape de barbie.

Implantul dentar cadru este des utilizat pentru a asigura si proteza din maxilarul inferior. Alege Dentique si vei fi multumit de orice lucrare fara dar si poate, vei fi uimit!

Inca o categorie comuna in cadrul implantelor dentare este dat chiar de numarul de etape chirurgicale efectuate pentru amplasarea implantului.

Implantul dentar in cele doua etape este cu siguranta cel mai comun tip de implant. In timpul primei faze, cea chirurgicala, implantul este imediat inserat in osul maxilarului astfel incat partea superioara sa fie la nivelul osului. Gingiile sunt apoi cusute cu grija si atentie pentru a acoperi implantul definitiv.

In cea a doua si ultima faza, medicul dentist va face o micuta  incizie in tesutul gingival pentru a putea expune si pentru a “conecta”  implantul dentar. Dupa ce s-au vindecat gingiile, implantul este imediat gata pentru restaurarea finala: o coroana, o punte sau o proteza.

Implantul cu o singura proteza s-a dezvoltat in ultimii ani si ofera totusi pacientilor o procedura in timp mai scurt. Diferenta majora insa a acestui tip de implant este data in primul rand de durata si de procedura finala.

Un alt tip lung de implant este introdus in maxilarul superior, deoarece reprezinta o suprafata mai mare de os.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *