Daca sunteti in cautarea unui nou sistem de transport cu banda, aveti multe de luat in considerare. Una dintre cele mai importante intrebari este ce tip de curea sa folosesti. Exista o serie de optiuni diferite cand vine vorba de benzi transportoare si fiecare are propriile sale avantaje pentru aplicatii specifice.

Unele dintre cele mai comune optiuni sunt denumite benzi transportoare modulare din plastic. Dupa cum sugereaza si numele, benzile transportoare modulare din plastic sunt realizate cu o serie de segmente de plastic modulare lungi si inguste, care sunt legate intre ele pentru a forma o banda continua.

Desi aceasta configuratie poate parea greoaie la inceput, aceasta ofera o serie de avantaje fata de alternative, cum ar fi transportoarele plate cu banda standard. Continuati sa cititi pentru a afla mai multe.

Avantajele acestor benzi transportoare modulare din plastic pentru sistemele de transport

Unul dintre principalele avantaje ale utilizarii centurilor modulare din plastic consta in durabilitatea acestora. Centurile de tesaturi se pot rupe uneori, ceea ce nu este o posibilitate pentru segmentele din plastic dur ale unei centuri modulare. Durabilitatea plasticului fata de alte materiale pentru curele ofera, de asemenea, centurilor modulare un avantaj fata de multe alternative in ceea ce priveste capacitatea de incarcare, rezistenta la uzura si rezistenta in medii dure.

Mai mult decat atat, daca o curea plana continua este deteriorata, intreaga curea trebuie inlocuita; aceasta este uneori costisitoare si de obicei incomoda.

Daca o curea modulara este deteriorata, este posibil sa se inlocuiasca doar segmentele de plastic rupte, lasand intacta cea mai mare parte a curelei, reducand astfel costurile de reparatie si timpul de nefunctionare.

Pentru aplicatii de un standard riguros de curatenie sau sterilizare, cum ar fi procesarea alimentelor sau produsele farmaceutice, transportoarele modulare din plastic sunt mai usor de curatat si igienizat decat multe alternative si sunt ideale pentru reducerea potentialului de retinere a lichidului si a bacteriilor.

Si, desi aceste beneficii ar putea fi impartasite cu alte materiale precum otelul inoxidabil sau fibra de sticla, plasticul este o alternativa mai accesibila la aceste tipuri de curele de specialitate.

Alegerea unei benzi pentru un transportor este ca si cum ai decide ce anvelopa este cea mai buna pentru drum. Mancarurile si gustarile coapte pot calatori pe toate tipurile de suprafete, de la o centura plana la plastic modular pana la una din metal sau sarma.

Din nou, stilul transportorului determina tipul benzii? Iata cateva dintre avantajele benzilor modulare din plastic pentru transportoare.

  • Curelele modulare din plastic sunt potrivite pentru a face curbe
  • Acestea pot fi usor reparate (in cazul unei spargeri) si extinse in caz de necesitate. Acest lucru are avantajul ca centurile de plastic pot fi schimbate rapid.
  • Curatate usor, acestea sunt usor de spalat cu apa
  • Versatilitatea este principala calitate, iar centurile modulare din plastic sunt potrivite pentru aplicatii de inclinare si declin si pentru conectarea la transportoare elevatoare. Viteze variabile pot fi montate pentru a se potrivi produselor dvs.
  • mare varietate de produse alimentare poate fi transportata
  • Produsele alimentare crude pot fi transportate pe curele de plastic
  • Produsele umede sau uscate sunt ideale pe transportoare cu banda modulare
  • Produsele calde sau reci pot fi transportate
  • Toate acestea pot fi utilizate pentru acumularea de produse

De ce sa folositi benzi transportoare modulare?

Benzile transportoare sunt rapide, eficiente si rezistente si in conditii mai putin prielnice, lucru care le face sa fie o investite buna pe termen lung pentru afacerea ta.

In concluzie, ia si tu in considereare folosirea de benzi transportoare modulare pentru afacerea ta si bucura-te de beneficiile pe care le poti obtine prin folosirea acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *