centrala

Atunci cand alegeti centrala termica trebuie sa fiti constienti ca este o decizie extrem de importanta, atat  datorita costurilor de investitie cat si a nivelului de  confort care se creaza. Nu se poate monta orice tip de centrala in toate locuintele, cum nici toti clientii nu detin aceleasi criterii de selectie. Ar fi indicat sa tineti cont de anumiti parametri inainte de a va achizitiona fie centrale peleti suceava, fie centrale termice suceava ori ori seminee sau termoseminee suceava.

Atunci cand vine sezonul rece, confortul care se creaza in casa depinde de nivelul de incalzire al locuintei iar printre cele mai bune optiuni se afla centrala termica. Spre deosebire de alte tipuri de incalzire, aceasta detine un grad ridicat de confort deoarece caldura o puteti porni oricand doriti ci nu in functie de ce preferinte au vecinii ori de regulile furnizorului de caldura. In primul rand este necesar sa se evaueze necesarul de energie al locuintei, inginerii instalatori luand in calcul mai multi factori cum ar fi: volumul locuintei, suprafata locuintei, dimensiunea camerelor, orientarea camerelor, suprafetele vitrate, rezitenta termica a peretilor exteriori, etc.

centralaUnul dintre principalii factori de selectie atunci cand sunteti interesati de centrale termice suceava este combustibilul pe care-l va utilizacentrala termica. Asadar, avem centrale electrice, centrale care folosesc gaz metan, GPL, combustibil lichid cum ar fi motorina sau pacura, combustibil solid si la aceasta categorie se incadreaza si centrale peleti suceava, dar si centralele care utilizeaza lemn, carbune sau brichete de rumegus, si o alta varianta ar fi pompele de caldura. Ar trebui sa alegeti din gama de centrale termice suceava, centrala in functie de combustibilul pe care il aveti la indemana deoarece cu siguranta puteti fi limitati de lipsa companiilor furnizoare de utilitati din zona.

O sa ne axam putin pe centrale termice suceava care foloesc diferite tipuri de combustibil,  deoarece unele tipuri sunt mai avantajoase decat altele, beneficiile depinzand in principiu de costul racordarii la retelele de energie, de spatiul disponibil pentru amplasare cat si de costul pe care il au materialele.

Sistemele de incalzire care detin cele mai multe avantaje sunt centralele electrice care sunt silentioase si au dimensiuni mici. Acestea nu degaja noxe, randamentul este destul de ridicat, instalatia de incalzire eferenta este estul de simpla, fara sa detine elemente speciale si nu necesita revizii frecvente. Acest tip de sistem de incalzire din gama de centrale termice suceava se recomanda a fi utilizate in spatii mici unde necesarul termic nu este ridicat. Cel mai mare avantaj este reprezentat de faptul ca reteaua de electricitate acopera cam toate zonele tarii. Un inconvenient ar fi pretul pe care il are energia electrica dar si costul de racordare la retea.

In cazul centralelor pe gaz natural, acestea sunt cele mai preferate datorita faptului ca pretul gazului s-a mentinut pana acum accesibil. Randamentul acestor tipuri de centrale este superior in comparativ cu altele. Acestea sunt usor de utilizat si la ele se pot face automatizari care duc la economisirea combustibilului. Dimensiunile sunt relativ compacte iar pe de alta parte sunt zone in tara unde clientii nu se pot racorda la conductele de gaz. Montajul acestui tip de sistem de incalzire se face numai de catre firme specializate si instalarea are nevoie de anumite conditii si aprobari dar si de elemente suplimentare de siguranta.

In categoria centralelor clasice intra centralele pe GPL care folosesc gazul metan iar acestea sunt adaptate pentru functionarea cu gaz petrolier lichefiat. Dimensiunile ecestor centrale sunt compacte si la fel ca cele de mai sus, permit automatizari care duc la economisirea de combustibil. Randamantul este unul ridicat iar costul gazului petrolier lichefiat este mai mare decat a gazului metan. Aceasta instalatie nu poate fi montata oriunde din cauza faptului ca pesupune anumite conditii de racordare.

In avantajul centralelor termice suceava ce folosesc combustibil lichid intra faptul ca in unele situatii, costul combustibilului este redus. Aceste centrale ocupa un spatiu destul de mare si necesita sistem specializat de alimentare si stocare.

Centralele care folosesc combustibil solid detin avantajul folosirii produselor ecologice dintre care lemnul care se gaseste in toate zonele din tara. La acest tip de centrala este necesara o instalatie speciala care necesita destul de multe elemente de dimensiuni semnificative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *