250-balante-de-inalta-precizie-seria-ps-r2

Balantele au avut o evolutie spectaculoasa, inca din secolul al 4 lea erau utilizate de egipteni. Chiar si atunci, balantele aveau o precizie de pana la 99%.

Tot acest popor a introdus principiul utilizarii greutatilor pentru a determina masa unui obiect dupa ce balanta a fost echilibrata.

Cantarul a fost preluat si de catre alte natiuni. Romanii au adaptat si modernizat acest dispozitiv, balanta era prevazuta cu o singura contragreutate, care se deplasa pe parghie, pana isi gasea o pozitie de echilibru.

Treptat, balantele  cu seturi de greutati au fost inlocuite de cele cu contragreutati mobile. Balantel traditionale au fost inlocuite cu cantare de precizie, care ofera  date mult mai exacte, fiind usor de folosit.

In prezent, cantarele sunt prevazute cu mai multe functii, printre care masurarea tarei, oprire automata, indicator ce determina supraincarcarea, functia de cumulare, care exprima totalul greutatilor cantarite, functia de pastrare, in cazul in care se doreste pastrarea ultimei valori, chiar si dupa ce obiectul a fost luat de pe platan.

Cantarele au evoluat foarte mult, pot fi amplasate oriunde, inclusiv suspendate sau incorporate in anumite piese.

I250-balante-de-inalta-precizie-seria-ps-r2ncepand cu secolul 20, a aparut cantarul digital. Cantarul digital este format din rezistente metalice, care se comprima sub actiunea produselor cantarite. Acest principiu se utilieaza si in prezent, functionand la majoritatea cantarelor.

De la evolutia balantelor manuale, simple, pana la cantarele nanoscopice, este un parcurs spectaculos.

Dupa Primul Razboi Mondial, s-au inregistrat progrese tehnice impresionate, iar cantarele devin utile pentru o gama foarte variata de domenii.

Utilizate pe scara larga atat in industrie, cat si in domeniul gastronomic, cantarele au devenit foarte performante. Spre exemplu, in cazul persoanelor care doresc o cantarire corporala exacta, exista si cantare care cantaresc indicele de grasime din corp, masa musculara sau rata metabolica. Acest aspect este foarte important pentru mentinerea unui corp sanatos.

Cantarele de precizie sunt cele mai moderne dispozitive de determinare a greutatii aparute pe piata, fiind utilizate chiar si pentru obiecte de ordinul gramelor.

Cantarele electronice sunt mult mai des utilizate decat cele mecanice, datorita faptului ca nu se strica la fel de usor. Cantarele mecanice sunt prevazute cu arcuri, iar daca sunt folosite foarte des, se deterioreaza.

Printre tipurile de cantare electronice care se regasesc pe piata se numara cele comerciale, cu eticheta sau cu platforma.

Balantele de precizie sunt folosite si de catre oamenii de stiinta. Temperatura poate influenta calitatea rezultatelor, de aceea, obiectele calde sunt mai usoare, iar cele reci, mai grele.

Cand alegeti un cantar, trebuie sa il achizitionati de la o firma specializata, pentru a functiona intr-un mod optim.

Utilizatorii prefera cantarele electronice automate, deoarece au functie de recalibrare, si afiseaza pe display rezultatele cantaririlor.

Concluzionand, cantarele au fost utilizate inca din cele mai indepartate vremuri, dar au fost perfectionate, pentru a se adapta cu succes activitatilor contemporane. Avand o precizie foarte buna si multe avantaje, cantarele sunt prezente in casele tuturor.

Se gasesc atat cantare electronice, cat si cantare de precizie, care va permit sa determinati masa oricarui produs, fara a exista vreo eroare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *