fire-symbols-1

Dezastrele, fie ele naturale sau nu, reprezinta inca, una dintre cele mai mari amenintati la adresa vietii omenesti. Chiar daca unele dezastre, mai ales cele naturale nu pot fi impiedicate, natura trebuie sa isi urmeze cursul, asta nu inseamna ca toate celelalte dezastre sunt de ne-evitat. Dimpotriva! Cele mai multe dintre cazurile de incendii, au cauze cat se poate de ne-naturale, toate bazate pe ignoranta si neglijenta omeneasca.

Astfel, mi-am propus sa va arat ca aveti multe optiuni, si puteti evita un incendiu de proportii daca aplecati urechea la ce va voi spune. Pe piata exista mai multe tipuri de sisteme antiincendiu, dar ca sa nu investiti bani degeaba intr-un sisteme de care nu aveti nevoie, este important sa stiti ce trebuie sa alegeti, in asa fel incat sa fie potrivit pentru casa si nevoile voastre.

fire-symbols-1Pentru casele sau suprafetele mai mari trebuie sa alegeti un sistem antiincediu conectat in retea. Nu, nu in reteaua de internet, ci intr-o retea interna. Un astfel de sistem se amplaseaza in fiecare camera. Astfel, daca un incediu este pe cale sa inceapa intr-o anume parte a casei, intreg sistemul se va activa. Astfel, veti putea auzi alarma de la inceput, ne-existand astfel riscul de a nu auzi alarma.  Amplasati cate un terminal al alarmei in fiecare camera, chiar si in cele in care intrati foarte des, sau in cele pe care nu le colindati aproape deloc. In felul acesta, oricat de indepartat ar fi coltul casei in care a izbucnit incendiul, sistemul de alarma va va notifica fara drept de echivoc.

Pentru un pls de siguranta puteti chiar sa amplasati si un al doilea tip de sistem antiincendiu. Cel care include detector de fum. Acest detector poate identifica particulele de fum prin doua metode. Prima este prin ionizare – fumul este compus din anumite tipuri de ioni, care sunt detectati de catre apparat, care apoi declanseaza alarma.

Celalalt tip de detector de fum este cel bazat pe foto protoni. Asta inseamna ca detecteaza fumul in functie de diferentele de lumina. Aparatul emite o raza de lumina cu ajutorul unei diode, si daca raza de lumina detecteaza miscari ale fumului, se activeaza.

Desigur, exista si varianta minima a sistemului de alarma de incendiu. Puteti amplasa doar un astfel de terminal, in functie de suprafata pe care trebuie sa o acoperiti pentru supraveghere.

Vedeti?

Un sistem antiincendiu de calitate nu poate da gres, mai ales daca este instalat de catre un profesionist care ste unde si cum sa amplaseze fiecare terminal in parte. Nu lasati soarta familiei si casei dumneavoastra in mainile sortie. Este important sa luati toate masurile de precautie necesare, pentru ca nimic nu se compara cu un somn linistit in fiecare noapte. Iar pentru ca acest lucru sa fie posibil, este nevoie doar de o mica investitie. Dumneavoastra sunteti dispus sa investiti in siguranta familiei voastre? Cat de mult conteaza casa si familia? Daca nu doriti sa riscati integritatea lor, atunci faceti alegerea potrivita, in functie de marimea suprafetei de supravegheat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *