Acum doi-trei ani am inceput sa fac videochat pentru un studio de incredere din Bucuresti. Pentru ca eram la inceput cei de la studio mi-au oferit sansa sa lucrez singura, de acasa, pentru a ma putea acomoda mai usor. In scurt timp insa, am ajuns la concluzia ca desi la inceput poate parea mai simplu sa lucrezi de acasa, pe termen lung nu e o idee chiar asa de buna.

Sa va spun si de ce. In primul rand, daca alegi sa lucrezi de acasa, va trebui sa inveti tot ce este de invatat din punct de vedere tehnic. Daca are loc vreo defectiune cel mai rapid mod de a ajunge inapoi in online este sa stii tu ce este de facut pentru a repara defectiunea. Daca nu stai prea bine la capitolul tehnic, atunci videochatul de acasa nu este pentru tine.

Sa zicem ca unul dintre punctele forte ale videochatului de acasa este ca poti lucra mai lejer. Vei fi doar tu singura si vei putea scapa de inhibitii, in cazul in care inca nu te simti in largul tau.

Cu toate acestea, fiind vorba de internet, situatiile incomode sau care par sa nu aiba o rezolvare rezonabila vor apare, fara drept de echivoc. Pentru asta vei avea nevoie de colegele sau chiar managerul studioului care sa te pregateasca din timp pentru a putea face fata cu brio acestui tip de situatii, iar acest lucru nu il poti obtine decat daca faci videochat la studio.

Pregatirea prealabila nu se poate face decat la studio, drept pentru care ideea de videochat la stuido nu trebuie sa te sperie, ci mai degraba, sa te incurajeze. Faptul ca va fi mereu cineva dincolo de usa camerei tale private ar trebui sa iti dea ceva mai multa incredere in tine, sa stii ca este mereu cineva ce te va putea ajuta in cazul in care intampini dificultati de orice fel, fie tehnice sau legate de serviciile prestate. Este important ca studiourile sa asigure o astfel de siguranta pentru modelele sale, si, in acelasi timp, sa ofere intimitatea de care o persoana are nevoie pentru a se destinde.

Acestea sunt lectiile pe care au le-am invatat pe propria mea piele, dupa ce m-am incapatanat sa lucrez de acasa. O alta lectie importanta este ca acasa poti primi mereu vizite surpriza, care iti pot intrerupe programul de zi cu zi, chiar daca locuiesti singura.  

Daca ai intrat in aceasta industrie pentru bani, atunci ar fi bine sa iti creezi o disciplina pe care sa o urmezi cu seriozitate, altfel nu vei avea sanse de reusita. Nu te sfii sa ceri ajutorul atunci cand ai nevoie de el si, cel mai important, adopta profesionalismul in schimbul frivolitatii, vei avea mai multe de castigat. Nimanui nu-i place un angajat neserios si fara chef de munca, iar faptul ca lucrezi de la studio te poate ajuta sa urmezi programul cu seriozitate. Totul depinde, intr-un final de pofta ta de munca si de tintele pe care ti le setezi pentru tine.

Evident, cel maibine ar fi sa tintesti cat mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *