Designerii vestimentari sunt acea ramura profesionala in persoana carora se aduna pasiunea pentru desen, pentru croitorie si o cantitate imensa de imaginatie si creativitate. Nu ma credeti? Uitati-va doar la cei mai mari desingeri ai lumii si veti vedea ca marea lor majoritate au inceput cu simple cursuri de croitorie si de acolo nu s-au mai oprit.

Este adevarat, pasiunea a avut cel mai important cuvant de spus, insa sa nu credeti ca a fost simplu. Nu. Pasiunea are nevoie de efort si sacrificii pentru a ajunge palpabila. Iar daca vrei sa faci bani din asta, atunci, pregateste-te sa muncesti din plin, cu spor si fara oprire.

Cei mai mari designer ai lumii au ajuns la acest nivel dupa ani de munca. Pe langa nevoie de particularitate, de originalitate, munca a fost continua si pe primul loc.

Insa totul a inceput cu un simplu lucru:  un curs de initiere in croitorie. Stiu ca suna banal insa, nimic nu se poate dezvolta pe o baza inexistenta. De cele mai multe ori baza trebuie sa fie cea mai solida. La o simpla privire putem sa intelegem de ce. Absolvirea de cursuri de initieri in croitorie se face in cateva luni, insa pe parcursul acestor luni vei invata bazele croitoriei.

Este recomandat sa practici cat mai mult timp, pentru ca fara practica, teoria nu are valoare.

Cursurile pot parea banale, din cauza repetitiei acelorasi operatiuni inca o data si inca o data, la nesfarsit, insa stim cu totii ca repetitia este mama invataturii. Cum altfel sa deprinzi miscarile si operatiunile de baza, pana la nivelul la are ai putea sa le faci cu ochii inchisi, daca nu esti gata sa repeti la nesfarsit?

Absolvirea cursurilor de initiere in croitorie este cea mai importanta etapa din viata de croitor sau designer. Stiu ca poate nu parea asa, si inteleg de ce, dar notiunile de baza sunt punctul de pornire. Cu ajutorul lor vei putea crea articole de imbracaminte care vor putea, daca iti doresti, sa sfideze orice lege nescrisa a croitoriei. Dar pentru asta, trebuie mai intai sa stii ce legi sa sfidezi, deci trebuie sa le inveti foarte bine inainte de orice altceva.

Practica este mama imvataturii, de aceea iti recomand, ca de la absolvent la absolvent, sa creezi haine cat mai multe, si cat mai diferite. Imbraca-ti parintii, familia, prietenii si vecinii.

Mai mult, daca vrei sa castigi bani pe termen lung, iti propun sa incepi prin a le crea haine celor mai sus mentionati, in mod gratuit. Creaza-le pe placul lor, dar pune-ti stilul personal, creaza-le bine si iti vei face reclama fara sa platesti vreun ban. O afacere poate creste incet, sau repede, in functie de cat de mult esti dispus sa incerci sa o faci sa functioneze, dar incepe cu pasi mici si importanti care nu pot fi sariti. Unul dintre ei este cel de care am tot vorbit astazi – absolvirea de cursuri de initiere in croitorie. Dar, retine, este doar primul din multii pasi pe care va trebui sa ii depasesti. Conteaza sa nu te opresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *