Este dupa parerea mea, unul dintre cel mai ravnit subiect din randul celor care vor sa slabeasca.

Multi ne intrebam, daca si ciocolata poate fi considerata ca fiind o dependenta atunci cand vrei sa mananci tot mai multa. Unii psihologi refuza sa accepte ca si ciocolata poate crea depenedenta. Realitatea este una, probabilitatea este alta, insa cum multi dintre noi, ne confruntam cu aceasta realitate, suntem convinsi ca trebuie sa facem ceva, in acest sens.

ALFA acum, cativa pasi, cum poti sa faci sa scapi de aceasta dependenta de ciocolata!

1. Trebuie sa elimini ciocolata din jurul tau.

Cand spun asta, inseamna ca nici nu mai trebuie sa stii ca se mai fabrica. Este foarte greu, dar prin vointa totul se poate. Daca este posibil, trebuie sa-i pui in tema si pe apropiatii tai sa nu-ti mai faca “cunostinta” cu niciun fel de ciocolata. Astfel, treptat, dar sigur o vei elimina definitiv din viata ta.

2. Evita raionul de dulciuri din magazine!

Ori de cate ori vei merge la cumparaturi evita raionul cu dulciuri. Este simplu, si numai de castigat vei avea! De retinut este si faptul  ca niciodata un parinte nu se va bucura sa oferi copiilor sai, drept cadou, o cutie de ciocolata, asadar, evita cat se poate acest lucr, totodata nu ai “motiv” sa treci pe raionul cu dulciuri.

3. Analizeaza-ti poftele.

Multe femei, dezamagite in dragoste, sau care au probleme legate de respectul de sine, s-au refugiat in consumul excesiv de dulce, dulciuri, ciocolata!

4.  Fa un schimb: Ciocolata-exercitii fizice!

Decat sa mananci ciocolata, mai bine alearga 10 minute. Atunci cand mananci ciocolata, corpul tau produce endorfina, DAR si alergatul, produce endorfina, fiind la fel de eficace.

5. Alege o gustare sanatoasa inainte de culcare.

Daca inainte de culcare ai simtit mereu sa mananci ciocolata, e clar ca este o dependenta, insa daca rezolvi aceasta problema, vei avea doua ,trei zile de insomnii. Mananca o banana, sau bea un pahar cu lapte si vei adormi mai linistita, cu gandul ca in sfarsit, treptat invingi lupta cu ciocolata!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *