Dupa cum stiti, zaharul asa-zis si “moartea alba” e considerat unul din cele mai dure droguri, asta deoarece duce la dependenta.

Zaharul clasic este compus din glucoza si fructoza, fiind extras din sfecla sau trestie de zahar si rafinat prin metode chimice complexe. Procesul de rafinare indeparteaza “impuritatile” care, de fapt, sunt substantele cele mai importante pentru organismul nostru: vitamine, saruri minerale, proteine, alte zaharuri, etc.

Zaharul ne fura magneziul din organism, avand consecinte negative asupra imunitatii, provoaca obezitatea, diabetul zaharat, senzatia de oboseala, fragilitatea sistemului osos si a dintilor, etc.

Pentru reducerea consumului de zahar, cititi etichetele alimentelor. Cautati valorile care arata carbohidratii. Peste 10 grame de zahar la 100g aliment e deja prea mult si, sub 2 grame prea putin.

Zaharul poate fi intalnit si sub forma de: sucroza, glucoza, fructoza, meltoza, sirop de porumb, indulcitor de porumb.

Zaharul din fructe este bogat in nutrienti si fibre de care avem nevoie. Inlocuiti zaharul cu mierea de albine (o lingura = 60 calorii). Asadar, daca doriti sa scapati de kilogramele in plus, nu faceti exces nici de fructe sau mierea de albini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *