Vrei sa-ti pastrezi energia fara prea mare efort în timpul verii? Bauturi racoritoare precum cidrul, nectarul, sucurile preparate din fructe si ceaiurile sunt asimilate foarte bine de organism si sunt aliati de nadejde în zilele calduroase de vara, când rezervele de energie „se topesc” foarte repede.

În zilele caniculare, pierderea unor cantităţi importante de apă din corp are efecte grave asupra sănătăţii.

„Când volumul de lichide eliminat din organism depăşeşte valorile normale, datorită transpiraţiei excesive, băuturile tonice, preparate în casă, elimină riscul de deshidratare.”

„În astfel de situaţii, spune Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, aceste băuturi preparate din fructe şi din ceaiuri aromate dau o mână de ajutor sănătăţii noastre, deoarece ele completează rezervele de săruri minerale şi de glucoză care se pierd prin deshidratare”.

Sucurile consumate pe timp de caniculă sunt o alternativă sănătoasă la consumul de alcool, dar mai trebuie precizat un aspect foarte important: lichidele care ne răcoresc şi ne hrănesc, în zilelel fierbinţi de vară nu trebuie băute la temperaturi foarte scăzute.

Sucurile de fructe naturale, excelente la micul dejun

Un pahar cu suc de portocale natural, preparat din două portocale de mărime medie, bogat în vitamina C, în vitamine din complexul B, în proteine şi în minerale ( magneziu, fosfor, calciu şi fier) explică influenţa sa benefică asupra sănătăţii noastre.

Băut la micul dejun, sucul se asimilează foarte repede. Amestecat cu infuzie de busuioc (în părţi egale) şi cu o linguriţă de miere, băutura combate migrenele şi asigură confortul fizic şi psihic.

La fel, sucul extras din trei mere, introdus zilnic în dietă, este foarte util contra hipertensiunii arteriale, dereglare care duce la temutele boli cardiovasculare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *