Ca întotdeauna, de Paste îti propui sa nu faci excese, dar când te vezi cu atâtea bunatati pe masa nu reusesti sa te abtii. Iata cum poti sa-ti revii dupa mesele bogate de Paste.

De ce ai nevoie de detoxifiere

După atâtea şi atâtea mâncăruri, unele tradiţionale, altele pline de E-uri, corpul tău este plin de toxine. Din cauza lor, deşi eşti după o vacanţă, e posibil să te simţi mai obosită decât săptămân trecută.
O dietă de detoxifiere este menită să îndepărteze din corp toxinele, ajutând ficatul, rinichii şi colonul să le elimine mai rapid.
Ce poţi să mănânci în dieta de detoxifiere
Rămâne la alegerea ta cât de departe vrei să mergi cu detoxifierea. Poţi să mănânci numai alimente vegetale crude (legume, fructe, seminţe, nuci) sau poţi să adaugi şi ceva mai consistent, cu condiţia să fie cât mai puţin procesat sau preparat – iaurturi, peşte, ouă etc.
Alimentele care trebuie gătite se pot prepara la aburi, prin fierbere sau la cuptor cu ulei foarte puţin sau deloc.
Ca să-i dai o pauză sistemului digestiv, nu consuma mai mult de un aliment la o masă. De exemplu, dacă mănânci o salată, nu pune în ea şi carne. Iar dacă optezi pentru peşte, mănâncă întâi bucata de peşte şi la câteva ore consumă garnitura de legume. Fructele se pot mânca doar între mese, altfel îngreunează digestia.
Ce poţi să bei în cura de detoxifiere
Lichidele cât mai multe sunt foarte bune în cura de detoxifiere. Desigur, nu ai voie să bei sucuri, cafea sau alcool. Poţi să încerci ceaiuri, iaurturi de baut, supe şi, desigur, apă. Dacă în mod normal se recomandă aproximativ doi litri de lichide pe zi, în timpul detoxifierii poţi să mai adaugi un litru.
Foarte indicate sunt şi sucurile de legume care conţin multe vitamine şi îţi dau energie. Acestea pot reprezenta întregul meniu pe câteva zile într-o detoxifiere mai „serioasă”.
Sucurile de fructe, chiar dacă sunt mai gustoase, nu sunt cele mai indicate pentru că au mult zahăr.
Ce suplimente te ajută la detoxifiere
Există pe piaţă o mulţime de suplimente menite să ajute la detoxifiere. Deşi eficacitatea lor este controversată, te poţi convinge încercându-le.
• Complex Detoxifiant Hofigal – 15 lei
• LiverHelp, detoxifiant pentru ficat, 115 lei
• Detoxifiant Dacia Plant, 12 lei
• Ceai Fares Diurosept, 4 lei
• Denoxinal, 20 lei
• Total Cleanse Colon, 50 lei
• Ceai Organism Purificat Fares, 5 lei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *