Sunteţi din ce în ce mai obosiţi şi resimţiţi greutatea meselor de Paşte? Specialiştii de la Libertatea pentru femei vă sfătuiesc să încercaţi o cură cu orz şi ovăz pentru a vă vitaminiza şi detoxifica organismul.

Orzul verde este indicat în ulcer şi gastrită, în boli de ficat şi bilă, afecţiuni ale rinichiului şi vezicii urinare, bronşite, tuberculoază, impotenţă, infertilitate, reumatism, hemoroizi şi chiar boli canceroase. Cura cu orz verde e bună şi pentru a fortifica organismul slăbit după o boală sau în lupta împotriva asteniei de primăvară. Se poate aplica extern în lumbago, tromboflebite, hemoroizi, ulcere varicoase, eczeme şi acnee.

Ovăzul vă scapă de depresie

Ovazul are şi el multiple calităţi. Este recunoscut pentru rezultatele bune în caz de depresie, oboseală extremă, convalescenţă, surmenaj, insomnie, meteosensibilitate, afecţiuni renale, hipotiroidie, impotenţă, sterilitate, osteoporoză, spondiloză anchilozantă, artroză, obezitate, ateroscreloză, astm bronşic şi pentru detoxificare.

Consumul regulat de ovăz previne creşterea colesterolului. Poate contribui la încetinirea procesului de îmbătrânire şi s-au observat rezultate bune la bolnavii de cancer. Se foloseşte la fel ca orzul verde.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *